HUR MYCKET DU DOFTAR PÅVERKAR MIG OCH MÅNGA ANDRA

Jag har alltid varit rätt känslig för parfymer och starka dofter. För varje år som går märker jag att jag blir känsligare och har på senaste tiden reagerat rätt mycket på starka dofter vilket resulterar i att jag får svårt att andas. Idag vill jag lyfta fram en aspekt som många kanske inte tänker på, men som påverkar min och många andras liv varje dag. 

sparvagn.jpg
sparvagndoft.jpg

Jag åker ofta kollektivtrafik. Ibland går det bra, ibland slutar det med att jag knappt kan andas och antingen måste stiga av i förtid eller byta plats. Varför? Jo för att någon passagerare i närheten använder alldeles för mycket parfym. 

Lagom är bäst

Jag tror många kanske inte ens tänker på det, att en för stor mängd parfym kan orsaka andningssvårigheter för någon annan, vilket jag förstår. Jag tycker inte att alla borde sluta använda parfym, men jag tycker man kunde fundera på om det räcker att bara ta lite parfym istället för att spruta på så mycket att det bildas ett parfymmoln runtomkring en, i varje fall om du ska vistas i offentliga miljöer. Lagom är bäst helt enkelt.

Detta är inte ett inlägg där jag vill komma med pekpinnar, utan bara lyfta fram en aspekt som man kanske glömmer bort ibland. Så nästa gång du använder parfym, tänk på hur mycket du tar på dig. Kanske du kunde minimera mängden lite så att de som är känsliga för starka dofter inte påverkas? 

Tänker du på hur mycket parfym du använder eller är detta något du kanske aldrig tänkt på eller märkt av? Dela gärna med dig! :)