MÅNGA ORSAKER TILL ATT VÄLJA SMÅFÖRETAGARE FRAMFÖR KEDJA

Idag är det den nationella företagardagen i Finland. Jag tycker det är fint med en sådan dag, för det påminner oss om hur viktigt det är att vi har en god företagsamhet i Finland. Som ni vet drömmer jag själv om att starta eget företag, och jobbar redan nu delvis med frilans, vilket gör att detta är ett ämne som står mig nära hjärtat. Det bor verkligen en entreprenör inom mig och jag kommer varje vecka på nya idéer som jag skulle vilja utveckla. 

Idag tänkte jag dock inte skriva om mig och mitt företagande utan mer om andra företagare och mina tankar kring företagsamhet. Speciellt vill jag påminna er om en sak som jag tycker är så viktig, nämligen att alltid välja ett företag i din närhet framför en kedja. 

corinnegronholm.jpg
crepperiet.jpg

Många orsaker till att välja och stödja företagare

Det finns så många gånger vi kan välja en småföretagare framför en butikskedja. Att satsa på närproducerat är till exempel ett enkelt alternativ. Köp dina ägg från den lokala bonden och mjölet från en gård i närheten. Satsa på att köpa dina kläder, möbler och andra saker från småföretagare. Förutom att du stöder företagare brukar det dessutom innebära att man hittar mer unika saker som de flesta inte har. 

Ett annat sätt att understöda en företagare eller frilansare är att sprida budskapet om att de finns. Gilla inlägg på sociala medier och dela det du tycker om. För mig är det till exempel guldvärt varje gång någon av er väljer att gilla och kommentera mina inlägg både här på bloggen och på sociala medier. De ger mig både motivation och större spridning. Ett litet klick betyder mycket!

För mig har det också blivit ett viktigt tema här på bloggen, att så mycket som möjligt satsa på samarbeten med småföretagare. Det känns så rätt att lyfta och samarbeta med mindre företag så som Hövding och Spark Sustainability. Dessutom försöker jag anlita mina vänner som är företagare så långt jag kan framför att välja en större kedja. Det finns så många val man kan ta för att gynna företagsamhet. 

Kaffeochtryffel.jpg
Kaffe och tryffel.jpg

Alltid godare kaffe och mat

Avslutande måste jag lyfta upp ännu en till aspekt varför jag tycker man ska välja företagare framför kedjor och det är när det gäller restauranger och caféer. I nästan 9 fall av 10 har jag alltid kommit ut som nöjdast när jag varit på ett café eller en restaurang som drivs av en driven entreprenör.

I mindre caféer och restauranger kan man verkligen se att det är mycket hjärta och energi i hela verksamheten. Kaffet smakar alltid lika godare och maten lite bättre. Så nästa gång du är fikasugen, prova då det där lilla cafét på hörnet istället för den vanliga kedjan. 

Brukar du tänka på att välja företagare framför stora kedjor?