Höstens resa närmar sig - Påväg till staden jag länge velat besöka

corinneresa.jpg

Hej kära ni! Hoppas ni haft en fin dag. MIn har varit bra och nu har jag precis kommit hem till mina föräldrar i Grankulla. Vi ska äta middag tillsammans och planera det sista inför helgen, för vi är nämligen påväg på en kort semester tillsammans!

Förra året var vi i Amsterdam och denna gång åker vi till Prag. Jag blev så glad när mina föräldrar avslöjade årets resmål, för jag har länge velat besöka Prag.

Det känns roligt att åka iväg med hela familjen och dessutom få uppleva en ny stad. Senaste resa (om man inte räknar med mina resor till Stockholm förstås) var till Riga i somras. Det är även från den resan bilderna i detta inlägg är tagna. Då var det +30 grader och strålande solsken. Får nog packa med mig lite andra kläder denna gång.

corinneriga.jpg

Inför resan har jag gjort noll research, alltså inte ens googlat en gång. Det har dock varit helt med mening, för jag vet att mina föräldrar både bokat in oss med en svensk guide på fredagen och kollat upp några restauranger. Dock tänkte jag ännu söka lite omkring efter caféer och restauranger så att jag kan tipsa om några ifall det behövs.

Mina förväntningar på resan är att ta det lugnt och umgås med min familj i lugn och ro. Utforska staden som jag hört ska vara otroligt vacker och ta del av kulturen. Hoppas såklart också på underbar mat och gott kaffe. Kommer ta med mig kameran så blir säkert att fota en del också. Snart bär det av och jag är så taggad!

Har du varit i Prag? Har du något tips på ett bra café eller restaurang? Eller tips på något annat vi absolut inte får missa?