EN KVÄLL MED VÄNNER PÅ RESTAURANG PASSIO I HELSINGFORS

När jag fyllde år i maj fick jag två födelsedagspresenter som jag visste att jag skulle få njuta av först till hösten. Rätt roligt egentligen för det har gjort att jag vetat att något kul väntar. Den ena var Linas present som bestod av en kväll med PetterAlexis. Den andra fick jag igår då några av mina vänner bjöd ut mig på en riktigt lyxmiddag på restaurang Passio i Helsingfors.

corinneseptember.jpg
corinneseptember.jpg

Vi skulle träffas vid 19.30. Jag gjorde mig i ordning i lugn och ro och passade på att ta några bilder med mina nya telefon (wohoo!). Orkade inte torka håret sådär supernoga vilket jag märker nu att syns på bilderna, nåväl de gör väl ingen skada åt någon hehe. Sedan strosade jag iväg till Kalevagatan där restaurangen ligger. 

passiohelsinki.jpg
passioostar.jpg

Sedan följde en middag som överraskade oss alla. Vi beställde trerättersmenyn plus ostar men totalt räknade vi med att det blev en femrätters meny plus ostar så det var ju inte illa alls! Maten visade sig vara supergod och vi var alla nöjda med vad vi fick.

Dessutom hade vi en supergullig servitris som orkade fixa och trixa med oss enligt alla våra önskemål (vilket var en hel del). Bra service är verkligen så viktigt enligt mig när man går ut och äter på restaurang. Är servicen dålig blir det nästan automatiskt att maten inte heller smakar lika gott för att man har sämre stämning under kvällen. Någon som känner lika?

passio.jpg
passiohelsinki.jpg
passiohelsinkirestaurant.jpg

Vi funderade under kvällens gång vilken rätt som var den bästa och många tyckte att förrätten med lax och fänkål samt rom fick priset men jag hade så svårt att bestämma mig. Allt var ju så gott. Det som jag överlag tyckte var härligt var att vi fick dubbla efterrätter. Inom mig bor verkligen en dessertälskare så detta var en välkommen överraskning. 

Om du rör dig i Helsingfors och vill njuta av en finare middag med utmärkt mat så kan jag verkligen rekommendera Passio. Maten var väldigt prisvärd men för dryck fick man betala rätt saftiga priser. Dock får man ju göra det nästan överallt nuförtiden. Men som sagt, kan verkligen rekommendera att prova stället till exempel om ni ska fira något eller bara annars vill njuta av en lyxig middag.

ravintolapassio.jpg

Att vännerna bjöd ut mig på en så här fin middag tillsammans med dem var en present jag uppskattade så mycket. Att både få äta god mat, prova en restaurang jag länge har vilja prova samt att få dela allt detta med mina fina vänner var så underbart. De känner mig verkligen väl, för de visste nog redan innan att detta är en present som kommer gå rakt in i hjärtat. På kvällar som denna påminns man lite extra mycket om hur fina personer man har i sitt liv. 

Med dessa ord vill jag önska dig en fortsatt fin söndag kväll så hörs vi igen imorgon!