DRÖMMAR KAN GÅ I UPPFYLLELSE - GLAD EFTER LYCKAD FÖRELÄSNING

Jag har alltid drömt om att en dag skulle en del av mitt jobb bestå av att föreläsa. Om jag inte misstar mig har jag skrivit om detta inte bara en utan flera gånger här på bloggen. Sakta men säkert börjar denna dröm gå i uppfyllelse och med jämna mellanrum trillar de in roliga mail i min inkorg med frågor om föreläsningar. Varje gång får jag nypa mig i armen, för tänk att något som varit en dröm faktiskt kan gå i uppfyllelse.

Vad är det som jag gillar med föreläsandet? Många olika delar faktiskt, men framförallt den direkta kontakten till publiken. Att man kan se hur de reagerar och energin som sprids under föreläsningens gång. Att få inspirera och dela med mig av min kunskap, prata om sådant som ligger mig riktigt nära hjärtat och samtidigt utmana mig själv. För fastän jag gillar att föreläsa är det samtidigt rätt nervöst och pirrigt, men på ett bra sätt.

Foto: Rebecka Hägert

Foto: Rebecka Hägert

Som jag skrev tidigare var det idag dags för mig och Ellen att föreläsa. På dagens föreläsning satt det närmare 200 personer i publiken, vilket kändes riktigt stort. Det är den största publiken jag någonsin föreläst för, så det kändes häftigt. Att få föreläsa med Ellen är så roligt. Vi är ett fantastiskt team och jag tycker vi kompletterar varandra på så många vis. Efter föreläsningen kände jag mig så himla glad, hela jag bara sprudlade av energi och glädje.

Under dagens föreläsning pratade vi om fyra stora teman:

  • Att våga

  • Nätverkande

  • Personligt varumärke

  • Framtidsvisioner.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Våga gå din egen väg

Stora kategorier som vi kunde prata om i timmar. Vi fokuserade mycket kring temat att våga. Enligt mig är det så himla viktigt, att våga gå sin egen väg. Våga ta kontakt med den personen du tycker verkar intressant, oavsett om det är i ditt privata liv eller i arbetslivet. Att våga fråga efter hjälp, våga dela med sig av sin kunskap till andra, att våga testa sig fram, kanske ta en risk. Att våga lyckas men också misslyckas.

Jag tror verkligen inte att man någonsin kommer känna att man vågade för mycket. Tvärtom tror jag att man kan önska att man hade vågat. Jag får peppa mig själv nästan dagligen att våga ta klivet och göra saker som känns lite för spännande eller stora för att våga göra. När jag väl gör det är det en stor belöning i sig, oavsett hur slutresultatet blir.

I dag känns det åtminstone lite extra bra att vi vågade ställa oss där uppe på scen och prata om ämnen som står oss nära hjärtat. Jag hoppas det blir många fler föreläsningar även i framtiden! Nu ska jag kila över till mataffären och köpa mig en god chokladkaka, det är jag så värd idag. Kram!

Är du intresserad av att boka oss för en föreläsning eller vet någon som kan vara det, tveka då inte att ta kontakt. Här hittar du mina
kontaktuppgifter!