ENGAGEMANG, KVALITETSTID OCH DET FINA I DET ENKLA

Hej kära ni. Jag försöker allt mer planera och ha ett långsiktigt tänk kring inlägg och inläggsidéer. Men ibland får jag bara så lust att skriva om något helt annat vilket slutar i att jag struntar i planen och kör på känsla. Ibland blir egentligen rätt ofta.

corinnesilja.jpg

Idag är en sådan dag. Det känns som att det snurrar så mycket tankar att jag vill skriva av mig lite. Jag tänker mig ändå att det är en del av charmen i min blogg, att inte alla inlägg är tidsinställda och skrivna i förväg utan istället är det mer känsla och spontanitet som gäller här,  utan att det går ut över kvaliteten förstås. Hoppas ni också gillar det.

steriksplan.jpg

Igår var det valdag i Sverige vilket knappast undgått någon. Jag tänker dock inte kommentera eller skriva desto mera om politik, känner att jag vill hålla bloggen så fri från politik som möjligt. 

Det som jag dock vill lyfta upp en kort sväng är engagemanget som synts i och med det svenska valet. Jag har både blivit glad och förundrad kring hur många som på något vis engagerat sig eller uppmuntrat andra kring att bland annat rösta. Jag hoppas detta är en trend som fortsätter även i kommande val, oavsett om det sker i Finland, Sverige eller något annat land. Så viktigt att använda sin röst och rösta.

filmkvall.jpg

Igår följde jag och Laban med valet samtidigt som vi växlade mellan att följa med läget och se på serier. Prioriterade vår gemensamma tid som är så värdefull. Dessutom hade vi fixat ihop en godisbricka som vi satt och mumsade på. På brickan fanns ost, päron och mörkchoklad. Satte verkligen pricken över i:et på kvällen. 

Vi försökte gå och lägga oss i tid i och med en tidig måndag morgon men det var lika svårt som vanligt. En del av mig skulle helst stanna uppe hela natten i hopp om att morgondagen skulle komma långsammare då det igen är dags att säga hejdå för denna helg. 

jennifersilja.jpg

På tal om helg så kom jag precis ihåg när jag skrev detta, att jag inte berättat någonting om helgen utan gick direkt på söndagen. Vi backar bandet lite till torsdag då jag och Jennifer tog båten över till Stockholm, vilket ni kanske redan sett på min Instagram.

Så mysigt att få spendera kvalitetstid med henne. Vi fick ett riktigt lyxrum och blev bortskämda med god mat på båten, så oss gick det verkligen ingen nöd på. Dessutom fick vi jobba i en skön miljö vilket resulterade i att en rad olika saker blev klara, bästa sättet att börja helgen på. Jag försöker verkligen göra klart måsten på vardagarna för att kunna slappna av på helgerna, vilket lyckas ibland men inte alltid.

gronaaangar.jpg

Vi kom fram till Stockholm på fredag morgon. Jag jobbade distans och på kvällen kunde både jag och Laban ta helg. Vår helg bestod av lite av varje, temat för helgen var att ta det lugnt vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det blev en del kompishäng både i form av brunch och eftermiddagsfika samt promenad och träning. Övriga tiden av helgen spenderades med mys i soffan framför inte bara en utan två serier (tips kommer om ett tag!) och mycket god mat och kvalitetstid. Ibland behövs det inget extra för att en helg ska kännas helt perfekt.

Jag tror verkligen det gör så gott att kunna uppskatta även de enklaste stunder. Inte alltid kräva att allt ska vara speciellt och häftigt. Att man kan njuta och se det värdefulla i en varm famn och en bra serie på en lördag kväll. Att man aldrig bör ta det för givet, utan istället alltid se och uppskatta det fina i det enkla. 

flygplan.jpg

Nu är jag tillbaka i Helsingfors och i veckan väntar lite av varje. Imorgon ska vi föreläsa på ett gymnasium med Ellen. Det ser jag mycket fram emot. Vi har allting klart och planerat vilket känns skönt. Ett sista möte över telefon ännu ikväll för att gå igenom de avslutande detaljerna.

Vi fungerar rätt så lika med Ellen gällande hur mycket vi vill öva och planera på förhand. Det är skönt för då är båda nöjda och vi sparar både mycket tid och energi. Nu ska vi ringas om en minut så det är dags för mig att sluta skriva. Hoppas ni fått en grym start på den nya veckan, kram! 

Vad tänker du på idag? Har du också en måndag som fått tankarna att gå på högvarv?