SAKTA MEN SÄKERT TILLBAKA TILL VARDAGEN

kaffe.jpg

Hej på er och glad måndag! Hur har veckan börjat? För min del en aningen trögt men samtidigt riktigt härligt. Jag hade tänkt stiga upp tidigt och klyschigt som det låter "ta tag i den nya veckan" men istället försov jag mig och vaknade sådär semestersent idag igen haha. Som tur är var det ingen fara med den saken.

I och med att jag, lyxigt nog, varit ledig i princip hela sommaren så känns det väldigt konstigt att det nu börjar vara dags att dra igång med både jobb, skola och allt vad den vanliga vardagen innebär. Därför har jag sedan länge planerat in denna vecka som en lugn start på att komma tillbaka till vardagen. Idag har jag därmed tagit tag i allt från mail till att anmäla mig för det nya läsåret. Har även redigerat bilder, haft ett online-möte osv. En riktigt bra men lugn dag med andra ord!

datortrello.jpg

Som ni vet älskar jag att planera. Att se allt svart på vitt. Tydligt. Jag och min kalender lever ju rätt tajt ihop och så kommer vi troligen även göra i höst. Dock känner jag att jag behöver något annat sätt för att hålla bättre koll på allt som involverar bloggen och andra jobb. Sådant som kanske inte är akut men som också måste göras. Jag tycker verkligen att det är bra att skriva ner allt för att inte överbelasta minnet med tusen saker som ska kommas ihåg eftersom det oftast bara leder till onödig stress. 

Idag har jag därför skaffat Trello som bland annat Jennifer pratat gott om. Detta har jag suttit med i flera timmar och skrivit upp sådant som måste göras men inte är så bråttom med. Saker som ska göras denna vecka, nästa vecka och så vidare. Ett av mina största mål denna höst är att hitta ännu mer balans i vardagen. Att minimera onödig stress och framförallt långa sena kvällar. Jag vet att struktur och planering hjälper mig i detta mål. 

corinnestockholm.jpg

Ännu är jag inte riktigt den där målmedvetna unga damen ovan med datorn under armen. Men snart så. Först tänker jag tillåta mig själv att sakta men säkert komma tillbaka till vardagen och släppa semesterlunket som gjort så himla gott åt mig. Det känns skönt och spännande, och en aning trist, för vem gillar inte semester.

Samtidigt är det så mycket roligt som är på gång och som kommer köra igång ordentligt nu närmsta veckorna. Det ser jag fram emot. Nu tänker jag däremot ta mig ner till havet för ett dopp. Ännu njuter jag några dagar till. Hoppas även du tillåter dig själv att i lugn takt komma tillbaka till vardagen efter semestern. Kram!

Vill du få tips och läsa om hur du kan nå en stressfriare vardag? Här hittar du mitt inlägg Struktur och planering i vardagen - en checklista för en stressfri vardag.  Hoppas det kan hjälpa dig på vägen! <3