FRI MEN SÄKER MED HÖVDING

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Hövding

hovdinghjalm.jpg

En dag i början på sommaren var jag på en tjejkväll med Linnea och hennes kompisar. När vi var påväg in mot stan tog en av hennes vänner på sig något runt halsen. Nyfiken som jag är var jag tvungen att fråga Linnea vad det var för något. "Det är ju en Hövding!" sa hon och fick det att låta så självklart att alla vet vad en Hövding är. Den dagen kom jag första gången i kontakt med företaget Hövding som jag idag tänkte berätta mera om.

Hovdingtokyoskal.jpg

Vad är Hövding och hur använder man den?

Hövding är ett företag som tagit fram en helt ny cykelhjälm för den urbana cyklisten. Hövding grundades av två unga kvinnliga entreprenörer som ville ta fram en cykelhjälm som skulle vara så bra att folk verkligen skulle använda den. Med den tanken i huvudet skapade de en cykelhjälm med airbagsystem som bärs runt halsen istället för på huvudet. Om du hamnar i en olycka blåses air-bagen upp på 0.1 sekunder och skyddar ditt huvud. 

hovding.jpg

Så här använder du Hövding:

1) Se till att Hövding är laddad.
2) När du ska cykla: Ta på Hövding runt halsen och dra upp dragkedjan ordentligt ända upp.
3) Fäst dragkedjan i knappen bredvid dragkedjan. När Hövding är aktiverad hörs en kort ljudsignal. 
4) När du cyklat klart avaktiverar du Hövding genom att lossna på dragkedjan från knappen. 

Svårare än så är det inte! Dock är det viktigt att bara ha Hövding aktiverad när du cyklar. Aktivera alltså inte Hövding när du till exempel går ner för trapporna till cykelförrådet utan först när du ska börja cykla. 

Hovdingcorinne.jpg

Varför vill jag berätta om Hövding åt er?

Helt enkelt för att jag hoppas att det kan göra att fler börjar använda cykelhjälm när de cyklar. Att inte använda cykelhjälm är enligt mig rent ut sagt idiotiskt. Det behövs bara en smäll för att det ska gå riktigt illa.

När jag var ungdom tyckte jag det var häftigt att cykla utan hjälm, vilket jag nuförtiden har så otroligt svårt att förstå. Vad är häftigt med det egentligen? Jag som dessutom fick en hel del hjärnskakningar under tidiga tonåren i och med skidåkningen borde verkligen ha tänkt steget längre.

Min största och också löjliga orsak varför jag varit dålig på att använda cykelhjälm tidigare har varit att jag inte gillar att bli svettig runt hårfästet. Det problemet finns inte med Hövding. Ibland kan den bli en aning varm men jag tycker det är stor skillnad mellan att bli lite varm runt halsen jämfört med på huvudet. Dessutom tycker jag att det är bara dumt att inte skydda huvudet när man cyklar och kan bli riktigt arg på mig själv för att jag slarvat med det tidigare. 

hovding-3.jpg
hovdingcykelhjalm.jpg

Varför rekommenderar jag Hövding?

Nu har jag provat min Hövding i snart två månader och har kommit fram till att jag aldrig mer kommer släpa runt på en "vanlig" cykelhjälm. I början var det ovant att cykla med Hövding och det kändes lite stelt, men bara efter några minuter glömde jag bort att jag hade den på och nu tänker jag inte ens på att jag har den på mig när jag cyklar. Hövdingen är smidig att använda och ha med sig plus att den skyddar ditt huvud på bästa sätt. Det finns alltså inte längre några ursäkter till att inte skydda huvudet när du cyklar.

Jag blev faktiskt så nöjd med min Hövding (och jag lovar detta är sant!) att jag frågade gänget på Hövding om jag kunde få erbjuda er läsare en rabattkod, och det fick jag. Genom att nämna koden corinne20% får ni 20% rabatt på en Hövding när ni köper den i deras webbshop. Rabattkoden gäller både i Finland och Sverige fram till den 30.9.2018. 

Så nu uppmanar jag just dig att sluta cykla utan cykelhjälm ifall du gör det och ta det kloka beslutet att skydda ditt huvud. Och som Hövdings motto lyder: "Ride safe - Feel free."

Stort tack till duktiga Linnea Kankaanpää för bilderna i detta inlägg!

Ps. OM det skulle vara så att något strular med rabattkoden så maila info@hovding.com så hjälper de dig!