FYRA VIKTIGA VÄLMÅENDETANKAR

corinnejarvso.jpg
  • Varje minut av motion räknas. Ibland kanske det bara blir en kvarts promenad och någon annan dag en hel timme på gymmet. Jag tror vi mår bättre av att skippa dåligt samvete och istället vara stolta över varje motionsminut vi gör. Genom att sänka kraven blir det roligare att motionera och därmed ökar troligtvis också motivationen för att göra det! 
     
  • Man kan aldrig le en gång för mycket. Skratta och le när du känner för det. Dessutom brukar leenden ha en tendens att smitta av sig på andra så det blir en win-win situation att bjuda på ett leende åt till exempel grannen när ni möts i trappan. Vill du läsa om fler fördelar med att skratta så vill jag tipsa om mitt inlägg Fem fördelar med att skratta ofta.
     
  • Fokusera på små positiva hälsoförändringar istället för att begränsa dig med att ta bort något annat. Bestäm dig för att försöka äta mer frukt och grönt och mer regelbundet istället för att börja begränsa till exempel ditt godisätande. Att äta regelbundet gör dessutom blodsockret jämnare vilket minskar sötsuget!
     
  • Ensam är inte alltid starkast. Våga prata och be om ett lyssnande öra om det behövs. Be om hjälp. Lätta på hjärtat. Och du, kom ihåg att delad glädje är dubbelglädje. ❤