MIN FÖRSTA OCH BÄSTA SOMMARSEMESTER

gummistovlarlande.jpg

Hej på er och trevlig söndag! Hoppas ni haft en toppenfin helgJag valde att ta två dagar ledigt från att skriva nya inlägg, men om ni följer bloggens Facebooksida så kanske ni såg att jag gjort om mycket på mitt recept på Broccoli-och Halloumibiffar vilket tog mycket av fredagens bloggtimmar. Kul att fräscha upp gamla recept lite!

Nåväl detta var ett sidospår för det jag egentligen tänkte prata om idag är min första och bästa sommarsemester. Idag är min sista dag på semestern vilket helt ärligt känns rätt så jobbigt. Att ha semester har varit så magiskt underbart så det känns trist att den är slut. Dock måste ju vardagen komma ifatt en någongång och jag kan ju inte direkt klaga efter att ha fått må som en prinsessa i flera veckor. Jag har försökt formulera ihop ett inlägg hela dagen men vet helt ärligt inte hur man ska summera en sommar som denna. Jag tänkte göra ett försök i varje fall!

corinnefrukost.jpg

Denna bild är tagen några veckor innan jag gick på semester. Då minns jag att jag kände mig glad men samtidigt rätt trött. Den hektiska våren gjorde sig påmind och jag längtade efter att få släppa måsten och bara ta det lugnt. 

solnedgang.jpg

När semestern väl började tog jag det riktigt lugnt. I början hade jag rätt tudelade känslor. Det var både skönt att vara ledig samtidigt som jag kämpade med lite jobbigare känslor som inte gick att förklara. Dagarna spenderade jag med att jobba en del med bloggen, sova i mängder, hänga med kompisar och familjen och skapa fina minnen. Efter några veckor åkte jag över till Sverige för att umgås med Laban och hans familj.

kaffecorinnelaban.jpg

Jag hade längtat så otroligt mycket efter de veckorna, att få umgås med honom en lite längre tid. Se hur vi funkar i en lugnare miljö. Som jag redan kunde ana sedan innan, blev allt mellan oss bara bättre. Jag är så tacksam för denna sommar just angående oss, för vi behövde verkligen dessa veckor för att komma ännu närmare varandra. Guldvärt. 

jarvsokyrka.jpg

Ett tydligt tema för denna semester var att semestra nära hemma. Jag valde nästan på en gång att jag inte vill resa någonstans långt bort utan hålla mig i Norden och Baltikum. Så blev det också, och jag kan inte tänka mig en bättre sommar att göra det på med tanke på vädret. 

Jag som har rört mig rätt mycket i både Sverige och Finland såg fram emot att se ännu mer av länderna och så blev det också. Vi har besökt både mindre och större ställen. Alla fantastiskt vackra. Ovan ser ni kyrkan i Järvsö som ligger i Hälsingland cirka tre timmar från Stockholm. Det syns inte så bra på bilden men den ligger uppe på en kulle och är så fantastiskt vacker! 

tallinn.jpg
corinneskugga.jpg

Förutom Sverige och Finland blev det också två svängar till Tallinn, Estland och Riga som ligger i Lettland. Två väldigt vackra städer som jag rekommenderar att besöka. I Tallinn hade jag varit flera gånger innan men för Laban och hans kompis, som jag var där med, var det första gången så det var roligt att visa dem runt. Killarna gav tummen upp åt staden och framförallt restaurangen vi åt lunch på som jag skrivit tidigare om HÄR.

riga.jpg
riga.jpg
corinneveronica.jpeg

Även vår resa till Riga tillsammans med Veronica blev toppen. Dock har jag nog aldrig varit med om en svettigare semester. Tror det var runt 30-35 grader inne i staden och knappt någon vind. Men med tillräckligt med vatten och mat höll vi oss nöjda och glada! 

eminem.jpg

Det känns som att det hänt så mycket under min semester så det är helt omöjligt att nämna allt, men en kväll känns helt omöjlig att lämna bort, nämligen kvällen då vi gick till Friends Arena för att se Eminem live. Det var helt klart en av semesterns bästa kvällar. Vi hade så kul och Eminem var så otroligt bra. Kommer nog aldrig kunna beskriva hur jag kände mig den kvällen. Kul också att gå på en konsert där man kan orden till exakt alla låtar haha. 

corinnebarosund.jpg
corinnesteffie.jpg
skogcorinne-2.jpg

Semestern har handlat mycket om att koppla av och röra sig i naturen. Det har blivit ett helt gäng dagar på landet och så dagarna uppe vid Labans familjs stuga. Långa promenader har varierats med kajakturer och jag märker hur gott det gjort åt både kropp och sinne. 

Som ni kanske förstår har jag saknat Linus enormt mycket denna sommar. Första dagarna på landet var fruktansvärt jobbiga men till slut började det kännas en aning lättare. Dock fick vi hänga en hel del med Engstaffen som ni ser på bilden till vänster. En sådan kunde jag tänka mig att ha i framtiden!

corinnejarvsosvartvit.jpg

Jag kunde skriva sidor om min sommarsemester men tror att det börjar vara dags att avrunda. Det blev en sommar med vänner och familj. Med Laban. Med hälsa och välmående. Med god mat och gott kaffe. Fina upplevelser och vackra landskap. En sommar som gjort mig ännu lyckligare, mer balanserad, ännu kärare och så utvilad. Jag är otroligt tacksam för alla människor som jag får dela dessa fina minnen med. Bättre semester än såhär kan jag inte fått! <3