EN TISDAGSKVÄLL PÅ ALLSÅNG PÅ SKANSEN

barosundskog.jpg

När jag var liten brukade vi smyga över till Momi & Moffa på tisdagkvällar vid halv nio. Med gummistövlar på fötterna gick vi genom skogen på landet tillsammans med min bror. Framme hos Momi & Moffa väntade mina kusiner redan uppkrupna i soffan tillsammans med Momi och så Moffa som hade intagit sin plats i gungstolen. 

Klockan nio var det dags att slå på TV:n och se på favoritprogrammet Allsång på Skansen. Med tindrande ögon såg vi på folket som sjöng tillsammans, på alla de glada människorna och artisterna. När Stockholm i mitt hjärta spelades brukade Momi sjunga med lite och jag minns att jag tyckte det var så mysigt. 

allsangpaskansen.jpg

En dag i Maj frågade jag mina föräldrar om de skulle vilja komma över till Stockholm i sommar och hälsa på samt gå på Allsång på Skansen tillsammans. Efter att som barn sett på det varje sommar har jag alltid drömt om att en dag vara på plats och uppleva hela spektaklet. Igår var det äntligen dags. 

Vår kväll började på bästa sätt när vi blev stoppade precis vid ingången av en i personalen som frågade om vi var intresserade att sitta alldeles i de första raderna eftersom hon fått en avbokning. Vi som ställt in oss på att stå längst bak tackade glatt ja till erbjudandet och några sekunder senare befann vi oss på andra respektive fjärde raden, inte illa! 

allsangpaskansen.jpg

Under kvällens gång fick vi lyssna på bland annat duktiga Tove Styrke och Tommy Körberg samt hylla allas rätt till kärlek i och med att Pride-veckan dragit igång i Stockholm. Jag blev också nyfiken på att lyssna mer på Blen som var en svensk kvinnlig artist med en helt otrolig röst.

Allsång på Skansen visade sig ganska långt vara vad jag förväntat mig, om än en aning rörigare med alla kameror och folk som sprang omkring. Hur som helst fick vi verkligen en toppen kväll som avslutades på bästa sätt med en fika i solnedgången och så båten över från Gröna Lund till Slussen. Tänk att denna sommar gjorde ytterligare en barndomsdröm sann. <3