ÄR GRÄSET ALLTID GRÖNARE PÅ ANDRA SIDAN?

barosundsjo.jpg

Idag tänkte jag ta upp en tankeställare som jag tror är bra att fråga sig själv med jämna mellanrum. Jag märker att både jag och många andra ibland kan tänka att gräset är så mycket grönare på andra sidan. Att livet hade varit lite bättre om man bytt jobb, flyttat, separerat och så vidare, istället för att först tänka på om man kunde vårda det man har, för att göra det ännu bättre. 

blomblad.jpg

Relationer och livet måste vårdas, lite som en blomma

Ett väldigt konkret men rätt bra exempel är att tänka på livet som en blomma. Om man vårdar den, vattnar och ger näring, så växer den fint. Om man däremot glömmer bort att vattna, vissnar den. Lite så tänker jag att man måste tänka om sina relationer och sin livssituation istället för att alltid tänka att gräset är grönare på andra sidan. 

Det finns tillfällen där det är bättre att lämna och gå vidare men ofta kan man även ändra en situation genom att vårda den. Istället för att genast söka ny lägenhet kan man istället försöka inreda den så man trivs och ge den en ärlig chans. Istället för att tänka att det kanske finns någon annan därute är det bra att istället vårda sin relation med sin partner. Visa den andra att man uppskattar och ser den.

För att du som person ska kunna utvecklas måste du ge dig själv utrymme och framförallt tid att ändras och jobba på dig själv. Det du väljer att lägga fokus på, kan vårdas och bli till det bättre. Ibland är det bra att kolla runtomkring sig istället för att se på den andra sidan. <3 

Idag vill jag att du funderar på vad du kan vårda i ditt liv? Vad är det värt att lägga lite extra energi i istället för att hela tiden tänka på något nytt?