HUR FÅR MAN LOCKIGT HÅR UTAN VÄRME?

Som utlovat tänkte jag berätta lite mer om mitt hår idag och svara på frågan jag fick i min frågestund som låter såhär: Vad gör du för att få håret så vågigt, allmänt hårtips för tjejer med långt hår?

corinnesommar.jpg

Till att börja med måste jag säga att enligt mig är det viktigaste att håret mår bra för att det ska se friskt och fint ut. Speciellt när man har långt hår är det värt att lägga ner lite extra tanke i hur man sköter om sitt hår eftersom det annars slits så lätt. Dessutom tycker jag att det är bra att klippa håret med jämna mellanrum så att topparna hålls fräscha och fina. 

Jag är noga med att inte tvätta håret för ofta ( blir typ 2-3 gånger i veckan) och använder alltid återfuktande schampo och balsam. Sedan använder jag hårmask en gång i veckan. Till det ännu hårolja som jag lägger i längderna nästan varje dag innan jag borstar håret. Jag använder aldrig värmeverktyg förutom att jag ibland fönar håret. Jag tycker det känns som att plattångar mm. sliter så mycket på håret och har därför valt att inte använda värmeverktyg överhuvudtaget.  

corinnesommar.jpg
corinnesommar.jpg

Sedan till frågan hur jag gör för att få till mina lockar som jag nästan alltid har. Till att börja med kan jag säga att jag naturligt har spikrakt hår. Om jag inte gör något med det så hänger det verkligen raka vägen ner haha. På bilderna ovan ser ni hur mitt hår ser ut när jag tvättat det och bara kammat ut det utan att göra något annat. Det är fint på det viset också men jag trivs bättre i lite lockigare hår.

Corinneglasogon.jpg
corinnehelsingfors.jpg

Hur gör jag för att få till mina lockar då? Det jag gör är att jag först tvättar håret och låter det självtorka. När det är nästan helt torrt lägger jag i lite hårolja och borstar ut det. Det är viktigt att håret hunnit torka så att det inte längre är blött utan bara lite fuktigt.

Sedan flätar jag håret från nacken ner i en ganska tät fläta. Om jag vill har riktigt lockiga lockar, så som på bilden till vänster så stramar jag åt ganska mycket mellan varje slinga i flätan. Om jag däremot vill ha luftigare lockar så brukar jag göra en lite lösare fläta. Jag gillar att ha lockar som börjar lite lägre ner på huvudet men ibland gör jag även en fläta som börjar uppe på huvudet för att få lockar som går hela vägen uppifrån ner.

Det viktigaste är att flätan blir tillräckligt tajt och att den får vara fast i minst 3-4 timmar men helst en hel natt. Sedan öppnar jag flätan på morgonen, borstar försiktigt (!) ut håret och så är det klart! Busenkelt och blir alltid fint. :) Hoppas du fick svar på din fråga och att det blir fina lockar i framtiden! Kramis <3

Ps. Om du har långt hår rekommenderar jag att alltid fläta håret i en fläta när du ska sova. Enligt mig sliter det väldigt mycket på håret att sova med det löst eftersom man ofta rör på sig så mycket i sömnen.