SEMESTERHJÄRNA OCH DJUPA TANKAR OM GLASS

glass.jpg

Första gången någonsin förstår jag vad människor menar när de säger att de har en riktig semesterhjärna under ledigheten. Min hjärna som i vanliga fall är rätt van vid att tänka djupa tankar, skapa nya idéer och vara effektiv går just nu på halvfart. Ibland får jag några riktiga snilleblixtar medan jag andra stunder kommer på mig själv att tänka på absolut inget vettigt.

Idag har jag suttit i några timmar och försökt få koll på min ekonomi. Som jag skrivit tidigare bland annat i inlägget Mina fem bästa ekonomitips är jag noga med att hålla koll på mina utgifter, både för att inte leva över mina tillgångar men framförallt för att undvika att i onödan stressa över min ekonomi.

Idag har jag suttit och skrivit in de senaste månadernas budget i ett dokument och jag märker att min hjärna riktigt går på högvarv för att det är så ovant, haha. Skönt dock att komma igång lite och framförallt att göra undan praktiska grejer som ändå måste göras. 

glass.jpg

För att inte låta detta inlägg bli alltför allvarligt tänkte jag avsluta med en insikt jag kommit fram till och det är att jag inte riktigt vet om jag längre tycker om glass. Glass som alltid varit sommarens favorit har allt mer börjat kännas trist. Jag väljer hellre en god (och stor) bit choklad än en boll med glass. En del glassar smakar dock fortfarande riktigt gott, så som bollen med gammaldags choklad ovan eller någon riktigt fin hemmalagad glass, men vaniljglass mm. går automatiskt bort.

Är det någon annan som också har börjat tappa lusten för att äta glass? Dela gärna med dig! :D