FÖRSTA STEGEN MOT DET EGNA FÖRETAGET

corinnealbertina.jpg

Förra veckan fick jag beskedet om att jag tagit in mig på en kurs som går på en skola i Södra Sverige som jag väldigt gärna vill gå. Kursen vid namn Ekonomi, entreprenörskap och marknadsföring är en kurs som jag ser som ett steg närmare en av mina stora drömmar: Att starta och driva mitt egna företag. 

Du som följt med mig ett tag vet att jag alltid drömt om att bli entreprenör och att det är en dröm jag hela tiden jobbar mot. För att kunna driva ett företag känner jag att jag vill ha koll på de praktiska detaljerna. Trots att siffror inte är mitt starkaste ämne vill jag ändå läsa ekonomi och lära mig göra upp en hållbar affärsplan. Just detta kommer denna kurs handla om. 
 

Datorochblogg.jpg

När man studerar medieanalys, som jag gör, har man 30 studiepoäng som man får lägga på vilka kurser man vill. Jag har tidigare läst en kurs inom Digitala och Sociala Medier och kommer nu i höst gå kursen jag nämnde ovan som tillägg till mina andra kursen. Sedan har jag tänkt mig läsa någon fördjupande kurs inom samma ämne om det känns som att det behövs och intresserar mig.

Jag har tidigare skrivit om att man inte ska förvänta sig att kunskap kommer till en, utan att man själv ska söka upp den och just därför har jag sökt just denna kurs. Knappast kommer denna kurs göra mig helt redo att bli entreprenör men jag ser det åtminstone som ett viktig steg mot att starta mitt eget företag i framtiden. Nu håller jag tummarna att kursen blir givande och för med sig nya lärdomar!

Finns de några fler därute som drömmer om att starta eget eller kanske redan gjort det? :)