FÖRSTA GÅNGEN SEMESTER - PÅ 10 ÅR

corinnevilar.jpg

Minns ni att jag berättade för några veckor sedan att livet kommer ändras rätt mycket under de kommande veckorna? Då var allt ännu lite oklart men nu har saker klarnat vilket innebär att jag äntligen kan berätta om det till er. 

För första gången på över 10 år, vilket är en riktigt lång tid, ska jag ha semester! Alltså ett riktigt lov, där jag är ledig flera veckor i sträck och inte har några måsten. När detta blev klart blev jag tårögd, för jag kan inte minnas en sommar som inte bestått av en hel del olika måsten och krav.

blomblad.jpg

Nu kanske någon undrar vad jag har gjort i 10 års tid under somrarna? Jag började jobba som väldigt ung, tror jag var kring 13 år när jag fick mitt första jobb som hjälptränare på en seglingsklubb. Sedan den sommaren har jag jobbat bland annat som seglingstränare, barnlägerledare, restaurangpersonal, försäkringsrådgivare osv. 

Dessutom har jag alltid haft elitidrotten som tagit enormt mycket tid och som begränsat sommaren väldigt mycket. Varje dag har planerats enligt att hela ekvationen med jobb, träning, sömn och mat ska gå ihop. Att vara elitidrottare är otroligt kul men det är absolut inte så glassigt som många verkar tro. Bakom varje idrottare finns enormt mycket träning, uppoffringar och planering. Det är inget man bara glider runt och blir.

corinneugnsholmen.jpg

I år har min takt varit hög, med både studier och jobb. Det har också varit väldigt roligt och jag har varit noga med att alltid ha med återhämtning för att klara av den takten jag haft. Ibland har det ändå blivit för mycket vilket jag varit väl medveten om. Redan för några månader sedan bestämde jag mig för att spara pengar och göra mitt allt för att med gott samvete kunna vara ledig i sommar. Känslan att nu klarat detta känns så bra. 

Jag är oerhört tacksam över att jag har haft möjligheten att jobba såhär många somrar. Att ha ett sommarjobb är inget man ska ta som en självklarhet, det är svårt att nuförtiden få något jobb överhuvudtaget. Dock känner jag nu att denna semester verkligen behövs. Jag behöver tiden att bara ta det lugnt och leva livet utan måsten. Jag kommer njuta så tusan av detta. 

Jag lovade även berätta var jag befinner mig idag och det är inget dåligt ställe, jag är nämligen i Bryssel. Jag är bjuden på denna resa av Nils Torvalds team, som någon kanske minns jobbade jag med honom under presidentvalet. Det är full rulle här, men jag ska berätta mer imorgon. Ville bara berätta åt er om min semesterlycka. Det känns så overkligt och samtidigt så fantastiskt.