GREEN HIPPO CAFÈ - MOTSVARADE DET FÖRVÄNTNINGARNA?

greenhippocafe.jpg

Igår besökte jag som tidigare nämnt Green Hippo Café som nyligen öppnat på Rödbergsgatan i Helsingfors. Jag tänkte berätta lite om mina tankar kring caféet och självklart om det är värt ett besök! Innan jag besökte caféet hade jag hört rätt mycket om det och såg verkligen fram emot att få prova det själv och bilda min egna uppfattning till caféet som förgyllt mitt Instagram flöde under den senaste tiden. 

greenhippocafesmoothie.jpg

Det finns för och nackdelar med en stark marknadsföring innan man släppt sin produkt eller som i detta fall, sitt kafé. Teamet bakom Green Hippo har gjort en väldigt fin marknadsföring på sociala medier vilket gjort att många fått upp ögonen för kaféet, så även jag. Mina förväntningar var rätt höga och det första jag märkte när jag kom in i kaféet var att det var fint inrett och framförallt väldigt personligt och trendigt. 

På menyn fanns smoothies, olika bowls, avokadomackor och chiapudding samt gröt. Det som vi reagerade på med Cessi var att det var förhållandevis rätt bra priser, vilket jag tycker är bra för det blir lätt att trendiga kaféer höjer priserna så mycket att det blir nästan orealistiskt, så stor tumme upp för det. 

avokadogreenhippo.jpg

Maten då? Överlag var vi riktigt nöjda. Vi tog varsin avokadomacka, en hälsoshot samt en latte. Så delade vi även på en grön smoothie med granola. Smoothien fick stor tumme upp av oss båda två. Fantastiskt goda smaker, helt klart en av de godaste gröna smoothiena jag någonsin ätit.

Avokadomackan saknade dock dedär lilla extra men var god ändå. Det enda som gjorde mig besviken var kaffet. För mig är det viktigt att få ordentligt kaffe när jag går på kafé och blir riktigt besviken om kaffet inte håller måttet. Tyvärr drog kaffet ner på betyget så det skulle jag rekommendera kaféet att satsa på. 

greenhippocafekaffe.jpg
smoothie.jpg

Motsvarade Green Hippo Café mina förväntningar då? Det skulle jag absolut säga! Man fick service på svenska (stort plus!), maten var riktigt god och omgivningen trevlig. Om caféet ännu ser över sitt kaffe så skulle jag ge dem ännu bättre betyg men trots kaffet tycker jag absolut att det är värt att besöka kaféet fler gånger. Speciellt om man är sugen på den gröna smoothiebowlen med granola, mums alltså. Nästa gång ska jag prova på deras lunch, det såg nämligen väldigt gott ut. 

Har du varit på Green Hippo Café? Vad tyckte du?