DET ÄR DEN FÖRSTA VECKAN SOM ÄR VÄRST

sommarstockholm.jpg

Hej på er och trevlig söndag. Hoppas ni haft en fin helg. Här i Stockholm har det varit riktigt sommarväder, strålande solsken och så varmt att man kunnat gå i shorts, underbart. Idag ska vi snacka lite om träning tänkte jag. 

Om det är något jag märkt under de senaste två åren så är det att det är så lätt att skjuta upp träningen om man hamnat i en svacka och inte tränat på länge. Det som jag också märkt är att det är den första veckan som alltid är värst. Veckan när man gruvar sig lite extra inför varje pass och veckan som man är så nöjd när man kämpat sig igenom. Det som dock är väldigt positivt är att man efter den första veckan ganska snabbt hittar rutinen och så börjar träningen flyta på igen. 

sommarsolna.jpg

När man väl kommit igång lönar det sig att försöka hålla uppe motivationen och inte tappa rutinen. Annars blir det ju att man är tillbaka på steg ett igen några veckor senare. Jag rekommenderar verkligen att köra någon liknande utmaning med en kompis så som Våren bästa träningsutmaning som jag skrev om tidigare i veckan. Den har hjälpt åtminstone mig väldigt mycket. 

Jag har haft en svacka med träningen under våren men nu känner jag att jag kommit igång ordentligt och börjat få in en rutin. Nu tänker jag verkligen planera in träningspass varje vecka så att jag säkert inte tappar det igen. Det känns så härligt när man hittat rutinen igen. Jag märker också hur jag utvecklas för varje pass som går vilket ger en fin boost till motivationen.

Hur ligger du till med träningen? Upplever du också att den första veckan alltid är tyngst?