VÅGA LITA PÅ MAGKÄNSLAN

corinnemonaco.jpg

Jag har alltid tyckt det är lite roligt när människor frågar hur det känns att fylla år, för oftast känns det ju inte på något vis speciellt i kroppen eller som att man plötsligt föråldrats ett helt år. Dock är det ju roligt att fylla år, så oftast brukar mitt svar vara just det: " Riktigt roligt".

Under det senaste året har jag lärt mig väldigt mycket om livet. Jag har blivit klokare, hittat mina egna ben ännu mer och framförallt har jag lyssnat på mig själv och min magkänsla. Tagit beslut som känts rätt för just mig. Det är nog den viktigaste av alla lärdomar som jag lärt mig under detta år, att lita på magkänslan mer än jag vågat tidigare. 

corinnestockholm.jpg

Jag har lärt mig att om det känns rätt är det värt att satsa på, fastän det inte nödvändigtvis behöver betyda att man tar den lättaste vägen. För mig var det till exempel ett stort steg att sluta mitt tidigare jobb och tacka ja till mitt nuvarande. Där och då visste jag inte alls vad jag gav mig in på men det kändes rätt och jag visste att jag kunde lita på min magkänsla. 

Jag har också lärt mig att så länge man tror och verkligen litar på att det blir bra, så blir det de till slut. Det har varit ett glädjefyllt år men också ett kämpigt. I de svåra stunderna har hoppet ändå funnits där och framförallt viljan, att ta sig framåt och att lita på att det kommer bli bra. Ibland har det varit lättare att tro på, ibland betydligt svårare.

En viktig sak att poängtera är att jag även lärt mig att tillsammans är man starkast och att det är så fruktansvärt viktigt att Våga prata, som jag också skrivit om under årets gång. Att våga berätta när något känns tufft men att också glädjas tillsammans när något känns roligt. 

corinnelinus.jpg

Jag har lärt mig att det finns smärta och sorg som inte går att förklara. Att man på något märkligt sätt lär sig att leva med den, trots att den finns där. Det betyder inte att man sörjer mindre, utan att man hittat ett sätt att ändå gå vidare på något vis. Saknaden däremot, den är lika stark varje dag. 

corinnevallettamalta.jpg

Sist men absolut inte minst har jag lärt mig att livet består av vändningar och nya möjligheter. Att livet överraskar en, ibland så att magen fylls med fjärilar och ögonen strålar av glädje. Jag har lärt mig att våga välja kärlek, våga välja lycka och än en gång, våga lita på magkänslan.

Man kan inte alltid göra alla nöjda och glada, men så länge man är ärlig mot sig själv och andra och sprider glädje och värme runtomkring sig så kommer man långt. Livet är en fest bestående av höjder och dalar och jag ser fram emot att fira vidare. <3