Vårens bästa träningsutmaning!

skogsglänta.jpg

För att jag ska hålla uppe motivationen för träning så behöver jag mål. De behöver inte vara att springa ett maraton, utan något som gör att har något att sträva efter. Denna månad har jag och Cessi kört igång en utmaning som jag vill dela med mig av till er. Jag tycker detta verkligen är ett fantastiskt bra koncept som jag därmed tagit mig friheten att kalla Vårens bästa träningsutmaning. 

Hur går utmaningen till?

Det du behöver är någon du gör utmaningen med. Det kan vara en kompis, din sambo eller en arbetskamrat - du bestämmer. Dessa riktlinjer gäller för utmaningen: 

1. Utmaningen går ut på att ni tillsammans ska uppnå ett visst antal kilometrar per vecka genom att springa, promenera eller cykla ihop dem. Det räknas inte att man går 200 meter till butiken utan de kilometrar som räknas måste vara i motionssyfte. Under kilometrarnas gång är det inte tillåtet att hela tiden stirra ner på mobilen utan nu gäller det att låta kroppen jobba och hjärnan vila. 

2. Bestäm ett gemensamt antal kilometrar ni ska uppnå under en veckas eller månads gång, till exempel 30, 40, 50 km etc. Lägg upp ett mål som är rimligt men inte för lätt. Vi kör per vecka för att vi tycker det kändes roligare, men ni kan också köra per månad om det känns lämpligare för er livsstil. 

3. Tillsammans samlar ni ihop kilometrarna. Antingen så att ni motionerar ihop eller på var sitt håll. Det viktiga är inte vem som samlar ihop mest kilometrar utan att ni peppar varandra till att gemensamt nå ert mål. Med Cessi har vi tänkt att vi ibland går ut och går tillsammans och ibland motionerar vi på skilda håll. 

4. Om ni klarat veckomålet får ni er belöning som ni kommit överens om innan veckan börjat. Det kan vara allt från att prova den nya glassorten till att besöka en restaurang ni länge skulle vilja besöka. "Belöningen" behöver inte vara stor och dyr, det är själva resan dit som är viktig och belöningen är mer ett bevis på att ni fixade det. 

Kom ihåg att detta är en utmaning som ska vara rolig. Det är inte en tävling utan en kul grej som man gör tillsammans. Träning är roligt och bra för oss men ibland kan det vara svårt att hitta motivationen till att träna. Att då utmana varandra och har gemensamma mål gör att man låter träningen få utrymme i vardagen och så kan man även peppa varandra om den andra känner sig låg och otaggad. Nu återstår bara frågan:

Vem utmanar du?