DEN ÄRLIGA ONSDAGEN

Mulet men hopp...

Mulet men hopp...

Det börjar se ännu mer hoppfullt ut...

Det börjar se ännu mer hoppfullt ut...

Idag vaknade jag trött och låg efter en orolig nattsömn. Det är sällan det händer men när det väl händer har jag svårt att komma igång. Idag har jag jobbat en vanlig arbetsdag som dock blev lite längre än jag tänkt mig. På kontoret satt jag och drömde mig ut till det soliga vädret. När jag väl slutade jobbet och kom ut hade solen såklart gått i moln. Minst sagt snopet när man drömt hela dagen om att hinna njuta av det fina vädret och sedan missar det. 

Som tur hade jag inplanerat en träff i parken med Veronica som skulle ske direkt efter jobbet. I och med en längre arbetsdag än planerat var energinivån rätt låg och istället för att laga ihop en god getostsallad som jag drömt om, tinade jag upp en sliten soppa från frysen och begav mig ut i parken för att, liksom alla andra finländare, ta vara på värmen som vi har just nu. 

Och till sist fick även jag njuta av solen!

Och till sist fick även jag njuta av solen!

När jag kom till parken var jag kanske inte på mitt bästa humör, vilket också är ovanligt men även händer. Orolig nattsömn och hunger är inte en bra kombination. Något som däremot är bra är att möta upp en glädjespridare på en sådan dag. Efter bara några minuters häng med Veronica började grönsakssoppan smakade godare, solen kikade fram och mitt humör vända mot det bättre. 

Jag vet att ni tycker om att läsa om det ärliga och vardagliga och det är även därför jag skriver detta inlägg idag. För att visa att även jag har dåliga dagar och ibland bara känner mig låg och värmer en matlåda i micron. Det är helt okej. Man behöver nog sådana dagar ibland. Det bästa är ju om man ändå hittar ljusglimtar, så som jag med Veronica och med solen som till sist kikade fram. Dessa dagar gör att man njuter lite extra av alla de härliga dagar man får uppleva. 

Ikväll är planen att göra klart de sista skolarbetena och därefter bara vara. En del dagar känner man sig superglad och allt är på topp och vissa dagar är helt enkelt trögare. Det kallas l i v e t. <3