TRE DAMER SOM PEPPADE MIG TILL ATT VÅGA TA STEGET

flaggstanglojo.jpg
lojoflaggstang.jpg

Igår när sidan lanserades sade jag att jag skulle berätta lite närmare om vad som fick mig att ta steget till att slutföra hela projektet kring att flytta bloggen. Ni kanske minns att jag skrev förra fredagen att jag hade åkt ut till ett vackert hus och jobbade med något stort. Varför vi åkte ut dit ska jag berätta om lite senare i veckan men nu till dagens tema. 

Som ni nu kanske förstår var det ju bloggen som jag skrev om då i inlägget i fredags, men vad var det egentligen som gjorde att jag vågade ta steget till att fullfölja flytten? Som bakgrund kan ju nämnas att detta inte var ett förhastat beslut utan något jag funderat på ett bra tag. Jag har skrivit listor, drömmar, mål, funderat på framtiden, vad jag vill och så vidare. 

Malincorinnekuggeblogathon.jpg

En stor orsak är framtida arbetsmöjligheter för mig, jag ville samla allt mitt material på en egen sida, där jag äger allt och har oändliga möjligheter. Det var väldigt viktigt för mig. Men de som fick mig att våga ta steget, som peppade mig att chansa (för det finns så mycket som kan gå snett när man flyttar x-antal inlägg från en sida till en annan + lägger ner pengar på det och dessutom har en långsiktig plan med det hela) var tre underbara damer som alla var med på resan till det vackra huset. 

Vad gjorde dessa damer då? Jo de hjälpte mig att lista upp plus och minus. Ställde svåra men rätta frågor som att varför jag inte vågar ta steget, vad skrämmer mig, vad vill jag? Ibland skrek de rakt ut med bestämda men snälla röster: " VAD VÄNTAR DU PÅ?" 

Förutom att de frågade och diskuterade saken med mig så inspirerade och peppade de också mig, mer än vad jag tror dessa damer förstår. Att jag vill jobba med bloggen på ett långsiktigt plan har alltid varit tydligt för mig, men det och mycket mer kring min arbetskarriär blev ännu tydligare under detta dygn. Vem är dessa damer då?

kuggeblogathon.jpg
Jenniferblogathon.jpg

Jo, damen till vänster är egenföretagaren Kugge som är hejdundrande duktig på att skriva och uttrycka sig i text. En bok har hon skrivit och nästa är på gång. Dessutom är hon en härlig tjej som står upp för sig själv och förstår sitt egna värde. Det var även hon som introducerade mig till Squarespace där jag nu byggt bloggen, tänk vad bra!

Damen till höger är Jennifer som är en svensk tjej som förstått att det enda rätta är att flytta till Finland, hehe. Jennifer jobbar också som egenföretagare och tog det stora steget från att sluta på sitt fasta jobb och satsa fullt ut på det egna företaget för under ett år sedan. Hon peppar mig att våga, att tänka långsiktigt och att förstå värdet i det jag gör. Dessutom lugnar hon ner mig och får mig att tänka tydligt när jag är som mest velig. 

Malinblogathon.jpg

Sist men absolut inte minst har vi Malin som jag nyligen lärt känna via Jennifer. Ändå känns det som att vi känt varandra en lång tid för vi har direkt kommit så bra överens. Även Malin är egenföretagare, full av idéer och har en härlig inställning till livet. Hon sprider verkligen glädje runt omkring sig och är så duktig på det hon gör. 

Vad har dessa tjejer gemensamt då? Vad är det som inspirerat mig så mycket förutom deras peppande ord? Jo att de alla tagit sig en god bit på resan som jag själv också vill göra; Att bygga något eget, vara egenföretagare, jobba för sina mål och drömmar. Att få se hur de jobbar, höra hur de pratar och tänker - ja det ger mig så mycket inspiration och fyller mig med energi. En energi som gör att jag sätter otaliga timmar på att flytta min blogg till eget, för att själv också ska kunna börja resan mot något stort. Det ni, det är inte så dåligt, inte dåligt alls. <3