Självständighetsdag, julmys och önskedrömmar

Hej och glad självständighetsdag! I dag firar mitt älskade hemland 101 år, grattis Finland! Årets firande är betydligt lugnare och mindre festligt än förra året då vi firade 100-åringen med en festlig självständighetsbal. Så som jag konstaterat flera gånger tidigare så är jag så tacksam för att få växa upp i detta land. Finland har gett och ger mig ännu i dag väldigt mycket vilket jag inte tar för givet på något sätt.

finlandsflagga.jpg

I går kväll efter jobbet mötte jag upp några kompisar/kollegor och så firade vi en supermysig självständighetsdag / julkväll med det godaste från julbordet. Jag åt så himla mycket risgrynsgröt. Tänk att något såpass simpelt kan vara så himla gott? 

Tiden bara flög iväg och det blev ändå en relativt sen kväll för att vara mitt i veckan. Skönt ändå att veta att man kunde ta en liten sovmorgon i dag, eftersom det är en helgdag i Finland vilket innebär är jag ledig från skola och mitt ”vanliga jobb”.

julmys.jpg
julbord.jpg

I dag ringde klockan vid 8.30 och jag masade mig till sist upp från sängen efter att ha snoozat ett antal gånger, hehe. Skönt att veta att man inte hade några exakta tider att passa. Dock vaknade jag första gången redan vid 8 helt i panik för att jag trodde jag hade försovit mig från jobbet.  

Efter frukost och lite pysslande hemma styrde jag stegen mot metron och åkte hem till Jennifer för att jobba med bloggen, mina egen business och kommande projekt. Så härligt att kunna dedikera en hel dag för det.

Vi jobbade på bra och under arbetsdagens gång blev vi bjuden både på supergod pannkaka och ravioli som Jennifers sambo lagat. Plus ett helt gäng koppar kaffe. Vi började drömma om att en dag ha ett gemensamt kontor och då kunna anställa honom som kock. Det mina vänner hade inte varit så tokigt. 

muminanteckning.jpg
pasta.jpg

Nu ska har iväg till gymet och så avslutas kvällen med en kvällsfika hos Veronica. Så nöjd med denna dag, känner att den verkligen har varit exakt så som jag önskad mig. Skönt med sådana dagar ibland. Kram!