Tack kära bloggvärlden för stödet

Wow. Måste börja med att säga ett stort tack för alla kommentarer och tankar jag fick på gårdagens inlägg. Det värmer mitt hjärta enormt och framförallt måste jag säga att era kommentarer både här på bloggen och på Facebook har hjälpt mig mycket! Jag har läst igenom varenda en i lugn och ro och håller ännu på att skriva svar på det sista. Så tacksam till alla som delat med sig av sina tankar och reflektioner. <3

Så som jag anade var jag inte den enda som gått omkring med liknande tankar. Det är helt fantastiskt hur djur kan fånga våra hjärtan på det viset de gör. Hur de blir riktiga familjemedlemmar som man älskar så oerhört mycket och framförallt hur mycket glädje de sprider.

corinnelinus.jpg

Om man ska summera kommentarerna som jag fått så rekommenderar de flesta att helt enkelt följa magkänslan men att man absolut inte behöver känna några skuldkänslor. Många kände igen sig i skuldkänslorna men berättade att även sorgen lättar när man får en ny fyrbent bästa vän. Alla vittnade om glädjen djuren sprider i deras och andras liv. När man valt att ta en ny familjemedlem skiljde lite åt, men ingen ångrade sig i sitt val.

Jag hoppas så innerligt att när den dagen kommer att det flyttar in en ny hund så kan jag ta emot den med öppna, glada armar utan att ha dåligt samvete. Jag märker att jag behöver ännu lite mer tid innan jag är där men jag vet att den dagen kommer. När den dagen är här kommer jag älska den lilla valpen så innerligt mycket.

För min del kommer det dröja ett tag innan jag är redo (och min livssituation är lämplig) men jag känner mig betydligt lugnare och gladare i tankarna nu efter att både ha skrivit om det och också fått höra andras tankar. Jag ser fram emot den dagen en fyrbent kompis flyttar in, vem det blir får framtiden avgöra.

Tack kära bloggvärlden för stödet och gemenskapen. I situationer som denna visas verkligen bloggvärldens värme och kraft!