Sviker man sin gamla hund med en ny hund?

Det finns något jag velat skriva om så länge, men som känts alldeles för tungt och jobbigt att ta upp. Häromdagen såg jag en text på Instagram som behandlade lite samma ämne vilket till slut fick mig till att skriva detta inlägg. För jag vill verkligen ventilera detta med er och hoppas på att få kloka åsikter och tankar kring ämnet.

IMG_1706.JPG

Det har nu snart gått ett år sedan Linus flög iväg till hundhimmeln. Den absolut tyngsta dagen på detta år och troligen i hela mitt liv. Han var så himla mycket för mig, vilket ni ju redan vet, jag har ju skrivit många inlägg om honom genom årens gång. Jag har tagit mig igenom första sommaren och hösten utan honom, kämpat med känslor av extrem saknad.

Jag har accepterat att jag nog aldrig kommer riktigt känna mig okej med att han är borta. Jag kommer alltid sakna honom. Under detta år har jag just saknat honom men nu under den senaste tiden har jag inte bara saknat honom utan överlag att ha en hund i mitt liv. Jag saknar det så. Livet utan hund känns inte rätt för mig.

IMG_1707.JPG

När jag börjat tänka på detta och drömma om en ny hund så har det inte bara varit med glädje. Tyvärr har det också lett till en hel del skuldkänslor vilket jag vill prata om i dag. För på något vis känns det som att jag sviker Linus om jag en dag skulle välja att ta en ny hund. Som att jag byter ut honom, fastän det ju absolut inte är så. Såhär ur en rationell synvinkel så vet jag ju att jag inte sviker honom, men ändå så kämpar jag med dessa tankar och känslor.

Därför vill jag skriva om detta i dag, för jag kan omöjligt vara den enda som tänkt eller tänker så här? Eftersom Linus var min första hund så har jag ingen erfarenhet kring det här, men jag vet ju att flera andra gått igenom samma. Jag vet att ingen någonsin kommer ersätta honom och det är absolut inte det jag söker när jag tänker på att en dag skaffa en ny hund. Men jag vet att jag är lyckligare med en hund i mitt liv.

När den dagen kommer så vill jag kunna njuta av det fullt ut. Men hur gör man? Hur tänker du?