För alla är inte julen bara mys och skratt

Jag går omkring på gatorna och möts av reklambilder på glada familjer som iklädda mysiga jultröjor öppnar paket tillsammans. Runtomkring dem är det varmt och härligt. Samtidigt slås jag av att det är långt ifrån verkligheterna för allihopa.  

Som yngre förstod jag inte riktigt hur tudelad tid julen är. För någon kan det vara den absolut bästa tiden på året, för någon annan den tiden de känner sig som allra mest ledsna, ensamma och olyckliga. Ju äldre jag blir desto mer förstår jag. Det gör mig genuint ledsen att tänka på hur olika verkligheten är för många i samhället. 

ensamhetpajul.jpg

Ju mer jag tänker på det så märker jag att jag vill på något sätt lyfta upp detta faktum. För jag tror att man lätt glömmer bort att julen inte är skratt och mys för allihopa speciellt om man själv råkar ha en verklighet där julen är något positivt. 

Därför skriver jag detta inlägg i dag för att lyfta på locket. För att påminna just dig som läser om hur otroligt mycket det kan betyda för någon att du öppnar dörren åt hen när ni möts vid butiken. Att du skänker en julklapp åt en organisation som hjälper familjer som kanske inte har råd med julklappar. Hur mycket ett leende från just dig kan betyda för någon annan.

Visa att du ser dina medmänniskor och var trevlig, oavsett hur stressad du än må känna dig. Låt oss tillsammans göra denna högtid ens lite lättare för dem som ogillar den som mest. Det kommer tyvärr inte lösa situationen men hoppeligen göra den lite lättare. ❤️