Hur föredrar jag att ha det på julen? - En julig blogglista

Jag tänkte minimera julinläggen detta år eftersom det känns som att internet verkligen exploderar av dem just nu, men ett julinspirerat förutom mitt senaste inlägg om att julen inte är bara skratt och mys för alla, tänkte jag att vi kör på. Det blir en jullista om hur jag föredrar att ha det under julen. Rätt härligt att sitta och fundera på såhär på semestern. Det alternativet jag väljer är märkt med tjockare bokstäver. Listan hittade jag på Felicias mysiga blogg. Valde dock att förkorta den lite grann då den var rätt lång. 

Julafton -Juldagen

Under juldagen har vi aldrig riktigt gjort något speciellt, förutom att jag ibland varit på juldagens fest så därför känns julafton helt klart som det självklara valet. I år firar jag julafton i Sverige så jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig kring julafton och juldagen men det kommer nog bli toppen oavsett. 

Julfilm - Julmusik

Helt klart julmusik. Kan ärligt säga att jag inte sett på speciellt många julfilmer i hela mitt liv. Tänker alltid att jag ska göra det när jag ser inlägg där andra bloggare tipsar om de bästa julfilmerna men det är en bra tanke som dock aldrig blir av. Julmusik älskar jag dock, men oftast de lite mer lugnare. 

Lussebullar - Pepparkakor

Kombinationen pepparkakor och ost är ett av det absolut godaste jag vet. Dock gillar jag inte blåmögelost men en god brieost slår aldrig fel. Så himla gott. Lussebullar är inte alls min grej då jag inge gillar saffran vilket kan uppröra folk mer än man kan tro :D

Inomhusdekorationer - Utomhusdekorantioner

I våra hem är det rätt så fattigt med dekorationer överlag. Men någon tomte ska det nog komma upp både i Stockholm och Helsingfors. Drömmen är att någon dag kunna pynta så fint inomhus som min Fammo. Det är alltid så fin julstämning hemma hos henne. 

IMG_2071.JPG

Adventsstjärna - Ljusstake

Helt klart ljusstake. Aldrig riktigt känt något för adventsstjärnor men ljusstakar tycker jag sprider så fin stämning. 

 

Klapparna under granen- Tomten kommer med klapparna

När jag var liten tror jag att vi någon enstaka gång hade en jultomte som kom med klapparna men det naturliga för mig är nog att klapparna är under granen eftersom det är ytterst få gånger det varit en jultomte involverat under mina jular. 

Prinskorv - köttbullar

Eftersom jag inte äter kött och inte gjort det på flera år så väljer jag helst ingendera. När jag däremot ännu åt kött hade jag valt hemlagade köttbullar. 

Kalle Anka - Karl Bertil

Ingendera, eller vet inte ens riktigt vad Karl Bertil är? Minns att Moffa någongång visade oss Kalle Anka när vi var små och det tyckte jag var såå spännande att få se på en film på julafton. Vi har nämligen aldrig kollat på Kalle Anka hemma. I år när jag firar i Sverige så kanske det blir att se på Kalle Anka, jag vet inte faktiskt vad Labans familj har för tradition gällande det. Återstår att se! 


Knäck - Pralinask

Ett av det bästa som finns är choklad så detta val var ju inte direkt svårt. Dock får det inte vara sådan sötsliskig choklad utan gärna en med mycket smak och en lite mörkare sort. 

 

Äkta gran - Plastgran

Äkta granar är så fina och doftar dessutom supergott. 

Glögg - Julmust

Helt klart glögg. Gillar inte alls julmust men god kryddig glögg (utan alkohol) tackar jag gärna ja till. 

IMG_2073.JPG

Julbord - Efterrätt

Jag älskar julmaten, speciellt förrätterna. Efterrätterna är inte heller så tokiga men väljer nog hellre förrättsbordet. 

Traditionell jul - Modern jul

Jag gillar den traditionella julen. Helt klart mer min grej. 

Chokladkalender - Klappkalender

Första gången någonsin i år har jag haft en klappkalender vilket var väldigt roligt. Största delen av produkterna kommer jag ha stor användning för, men inte allihopa. Därför väljer jag hellre chokladkalender eftersom det tar emot lite att få produkter lite i onödan. 

Doft av apelsin - Doft av kanel

Alltid kanel och gärna även kardemumma. Doften av julkaffe och pepparkakor är ett av de bästa jag vet. 

Jul ända fram till påsk - Julen åker ut efter nyår

Jul i all ära men efter ett tag räcker det gott. Minns att jag som barn ville dra ut på det så mycket som möjligt men nuförtiden känner jag att det räcker gott efter nyår. Dock får alla fina ljus vara kvar så länge som möjligt då de sprider fin stämning när det är så mörkt utomhus. 

Julkakor - Julgodis

Så svårt val men kanske ändå kakor. Fast samtidigt älskar jag också julgodis. Denna vad svår! Hoppas dock att julstjärnor inkluderas i julkakor för rykande varma julstjärnor slår helt klart det mesta. 

Puh! Det var den jullistan det. Rätt mycket som man inte tänkt så mycket på innan som alltid bara känts som naturliga val.