Hitta vardagsbalansen med hjälp av Suunto 3 Fitness

Detta inlägg är skrivet i reklamsamarbete med Klockmagasinet

Jag har så länge jag kan minnas använt mig av en pulsklocka när jag tränar. Dock har jag aldrig använt mig av en aktivitetsklocka förrän senaste veckorna när jag fått bekanta mig med klockan Suunto 3 Fitness. I dag tänkte jag berätta mer om vad jag tyckt om klockan, mina tankar kring aktivitetsklockor överlag och så delar jag också med mig av en rabattkod! 

Suunto 3 Fitness All black

När jag inledde mitt samarbete med Suunto fick jag till min glädje inte bara hemskickat en utan två klockor. Den ena tog jag själv och den andra fick Laban av mig. Tillsammans har vi nu provat klockorna och nu tänkte jag berätta om mina tankar om klockan, som troligen påverkats lite av Labans.

Alltid kul att få fler synpunkter än en. Jag fick välja färger på våra klockor och tog en helsvart och Laban och en med koppar-tema åt mig. Tycker båda två är så himla fina och passar så bra in på både min och Labans klädstil.

Suunto 3 Fitness recension och rabattkod

Det som jag tycker är det bästa med klockan är att den funkar i alla lägen, oavsett om man är på jobbet, gymet eller på middag. Den är stilren och väldigt smidig, till skillnad från många andra aktivitetsklockor. Eftersom klockan funkar med de mesta så är det väldigt sällan man tar av den, vilket är bra med tanke på att den då kan registrera din aktivitet och sömn dygnet runt.

Några snabba plus och minus med Suunto 3 Fitness

+ Snygg design och lätt på armen, funkar i alla lägen och stilar.

+ Enkel att använda och har alla funktioner man behöver, plus några till. 

+ Funkar toppen tillsammans med Suuntos app som gör att man får extra mycket ut av klockan.  

- Jag gillar verkligen att klockan registrerar och mäter sömnen varje natt. Dock har den inte alltid koll på när jag sover och när jag chillar på kvällen. Ibland kan den ha registrerat att jag sover fastän jag är vaken och t.ex. sitter och läser vilket leder till att statistiken blir helt knasig.  

corinnewithsuunto.jpg

Under dessa veckor har jag fått en massa intressant statistik om mina dagar. Bland annat vet jag nu att jag går i snitt ca. 9500 steg per dag. Jag märker dock att det kan skilja sig rejält beroende på vilken dag det är. Eftersom både plugget och jobbet är rätt så stillasittande, blir det lite färre steg på vardagarna jämfört med på helgerna.

Stressad, återhämtad eller aktiv? Ett hjälpande verktyg till att hitta vardagsbalansen. 

Något som imponerade på mig var klockans sätt att känna igen stress. Du kan nämligen gå in på klockans funktioner och se om du för tillfället är aktiv eller inaktiv, stressad eller återhämtad osv. När jag hade rätt så stressigt både förra veckan och veckan innan så har klockan visat “Stressad”.

När jag märkte detta var min första tanke “Hur kan den veta det?” Samtidigt som trovärdigheten höjdes. Nu när jag däremot under de senaste dagarna känt mig betydligt lugnare har klockan rapporterat mestadels att jag är aktiv eller återhämtar mig.

suuntotraning.jpg
suunto3fitnessrecension.jpg

Jag har också kunnat följa med min träning på ett helt annat vis än tidigare. Klockan har en funktion som ger användaren en individuell träningsplan som man kan följa, men eftersom jag tycker om att själv bestämma vad jag ska träna så har jag inte använt mig av den. Däremot har jag registrerat alla mina träningar och promenadrundor den senaste tiden och fått en massa rolig data att analysera efter varje pass.

Summa summarum har klockan hjälpt mig att både förstå när jag är stressad, hur bra jag sover och om jag återhämtar mig. Viktig information som gör att jag kan upprätthålla vardagsbalansen som jag vill ha i mitt liv där det inte blir för mycket stress, tillräckligt med aktivitet och framförallt tillräckligt mycket återhämtning.

suunto3fitnessklocka.jpg

Kan man lita fullt ut på en aktivitetsklocka?

Enligt mig bör man alltid ha en viss försiktighet med sig när man använder sig av en aktivitetsklocka. Trots att Suunto 3 Fitnessklockan är rätt så precis och har koll på det mesta så tycker jag ändå inte att man ska stirra sig blind på klockan och vad den säger.

Den fungerar utmärkt som riktlinje och motivation men lita alltid mest på din magkänsla och kroppens signaler. Dock tycker jag klockan är ett utmärkt redskap till att hitta vardagsbalans och att motivera sig till ett aktivt liv så det finns många fördelar med klockan.

Suunto Fintessklocka för män i svart.

Vem passar Suunto 3 Fitness för?

Så vem passar Suunto 3 Fitness egentligen för? Jag skulle säga att jag själv är en ganska utmärkt målgrupp och troligen även du som läser. Det vill säga en person som gillar att röra på dig och som vill prioritera ditt välmående. För dig som gillar att föra dagbok över din träning och som är nyfiken på hur alla pusselbitar som sömn och återhämtning ligget till i ditt liv.

Både jag och Laban har varit supernöjda med klockan. Jag tycker det har varit så kul att kunna bekanta mig med klockan tillsammans med Laban eftersom vi då kunnat jämföra lite statistik med varandra, bland annat vem av oss som sover bäst hehe.

suuntowithcorinne.jpg

Sist men inte minst vill jag dela med mig av en rabattkod till er! Koden CORINNE150 ger dig 150 kr rabatt i kassan när du köper en Suunto 3 Fitness klocka från Klockmagasinet. Perfekt till julklapp till dig själv eller någon du tycker om! Passa på att handla klockan nu för koden gäller November ut och sedan går den ner till 50 kr rabatt. Kram på er!

Ps. Följ mig gärna på Instagram du hittar mig under @ccorinnes :)