Brunch- och middagstips i Göteborg! - Restaurangerna du inte får missa

Det är sällan jag blir totalt såld på två restauranger under en kort tid, men när vi var i Göteborg åt vi både en middag som fick smaklökarna att dansa och en brunch som kvalificerade sig i kategorin ” De bästa bruncherna jag någonsin ätit” . Jag kan berätta att det är en svår kategori att komma in i för jag har provat väldigt många bruncher, så kände jag att jag bara måste blogga om detta.

Dessutom fick jag en fråga angående tips på restauranger i Göteborg så det passade ju perfekt.

bellorabrunch.jpg
bellorabrunchvaffla.jpg

Fantastisk frukost / brunch på Restaurang Bellora

Brunchen är egentligen en hotellfrukost men jag skulle mer klassa den som en brunch. Det var på hotell Bellora som vi åt denna magnifika brunch. Hotell & Restaurang Bellora hittar du på Kungsportsavenyn 6.

Den här frukosten/brunchen innehöll verkligen allt man kan önska sig på en brunch, plus lite till. Här snackar vi många olika sorters bröd, ostar, grönsaker, pålägg överlag, varma rätter (till exempel en underbar frittata samt smörstekta grönsaker och champinjoner), yoghurt med topping osv. Dessutom fanns det gott kaffe, specialkaffe för de som önskar (hör till priset) plus utsökta våfflor och croissanter.

bellorainredning.jpg
bellorabrunchinredning.jpg

Alltså det fanns verkligen allt jag vill ha på en brunch. Det är sällan jag inte saknar något men denna gång hände det!

Hela detta kalas går enligt deras hemsidor på 165 kronor vilket inte är fyskam med tanke på vad man får. Nä vet ni, denna får ni inte missa.

goteborg.jpg
goteborgrestaurang.jpg

Prova sällskapsmenyn på Restaurang Barrique

Om frukost eller brunch inte är något för dig så kanske det är middag du söker efter istället. Då kan jag varmt rekommendera Barrique som ni hittar på Berzeliigatan 18. Egentligen är det en vinbar, och eftersom varken jag eller Laban dricker vin så var vi lite skeptiska om detta är en restaurang för oss. Vi bestämde oss för att boka bord och kolla in restaurangen på plats och sedan ta ett beslut. 

barriquesmakmeny.jpg
barriquegoteborg.jpg

När vi kom till restaurangen blev vi direkt välkomnade till vårt bord av en trevlig servitör. Vi tyckte stämningen var så mysig och när servitören berättade att de absolut gick att få till en sällskapsmeny för en pescoterian så valde vi att stanna kvar och ge restaurangen en chans. 

Så här i efterhand kan jag säga att det var ett av våra bästa beslut på länge för vi fick en helt fantastisk kväll tillsammans på restaurangen. 

barrique.jpg

Vi valde att prova deras sällskapsmeny som bestod av fyra rätter att dela på och sedan fick vi båda en egen huvudrätt. Vi fick smaka på nytänkande rätter som smakade fantastisk. Dessutom hade de många nya alkoholfria alternativ som gjorde både mig och Laban glada. Bland annat fick vi en smakrik alkoholfri drink och så smakade vi också på ett gott alkoholfritt vin som vi aldrig provat förut. Restaurangen får ett stort plus för att de satsat på goda alkoholfria alternativ!

goteborgbarrique.jpg
barriquedessert.jpg

Det enda minuset är att restaurangen inte är så veganvänlig men däremot har de en meny som passar både vegetarianer, pescoterianer och blandkostare. Så det är en bra sak att ta i beaktande om du är vegan. 

Summa summarum skulle jag verkligen rekommendera att ge Barrique en chans om du vill lyxa till det en kväll. Stämningen är så mysig, maten utsökt och personalen supertrevlig. Verkligen en restaurang som visade sig vara en riktigt positiv överraskning. 

Det var två restauranger som verkligen är värt ett besök! Har du besökt någon av restaurangerna? Vad tyckte du?