Värme och frost under känslosamma november månad

November, november, november vilken hatkärlek jag känner för dig. En del av mig gillar november för det är som en inkörsport till december och allt det mysiga som väntar. Samtidigt är det också då som naturen förvandlas till en gråare nyans och det är så himla mörkt utomhus. En del av mig är förväntansfull medan den andra delen inte kan undgå från att påverkas av mörkret.  

Gick några försiktiga steg vid strandkanten i helgen. Så vackert men sekunder efter detta foto togs knakade isen till ordentligt. Som tur var det max 5 cm vatten under. Dock en viktig påminnelse att inte lita på isarna ännu!

Gick några försiktiga steg vid strandkanten i helgen. Så vackert men sekunder efter detta foto togs knakade isen till ordentligt. Som tur var det max 5 cm vatten under. Dock en viktig påminnelse att inte lita på isarna ännu!

November har för mig varit en rätt så känslofylld månad. Det har hänt ett och annat samtidigt som tempot varit ganska galet. Nu när tempot lugnat ner sig lite grann har även känslorna kommit ikapp och framförallt tröttheten. Jag har sovit riktigt långa nätter på sistone vilket verkligen behövts.

Det har inte bara varit jobbiga känslor som kommit upp utan även varma och glada sådana. Jag känner en sån enorm kärlek för människorna i min närhet och har varit extra tacksam för dem under den senaste tiden. Vet inte hur många gånger jag tittade på Laban i helgen och tänkte på hur otroligt lyckligt lottad jag är som får dela mitt liv med honom.

lov.jpg

I övrigt märker jag hur stor skillnad de senaste lite ljusare och kallare dagarna gjort för mitt humör. Jag har alltid varit en person som trivs med vinter och kyla eftersom det brukar innebära soliga dagar. Det gråa vädret som ofta råder i södra Finland har aldrig riktigt varit min grej.

Därför blev jag så glad när vi överraskades med några köldgrader och fick vakna upp till frost på marken för några dagar sedan. Dessutom har solen kikat fram och fått naturen att glittra till. Tycker det är så himla vackert. Har gått omkring på gatorna med världens bredaste leende. Dessutom har ju de flesta julljusen kommit upp nu och wow vilken stor skillnad det gör för humöret! Känner du likadant?  

varmamackor.jpg

I början av hösten hade jag ett så högt tempo på gång att jag knappt orkade eller hade lust med att laga mat, vilket jag ju i vanliga fall tycker är så kul. I och med ett lugnare tempo har också matinspirationen kommit tillbaka. Så bra både för kroppen, plånboken och min energi att igen få i mig bra mat och inte behöva fundera så mycket på vad jag ska laga utan bara köra på inspiration och känsla.  

I helgen gjorde vi bland annat hemlagad pizza och lyxiga varma mackor. Receptet på varma mackorna hittar du här. Dessutom har det blivit mycket smoothies med granola för att fylla kroppen med vitaminer. Har känt mig lite förkyld under senaste tiden men som tur har det inte blivit värre än bara lite snuva. Har vilat helt och hållet från träningen under den senaste veckan för att låta kroppen återhämta sig i lugn och ro.

smoothiemedmusli.jpg
vegetariskpizza.jpg

Veckan som är på gång bjuder på lite av varje. Ikväll ska jag hem till Cessi för jobb och middag och imorgon åker jag till Ekenäs för att hälsa på Ellen. Kommer bli så mysigt. Annars är det mest jobb och skola som fyller dagarna.

Eftersom jullovet närmar sig med stormsteg så börjar även alla deadlines i skolan knacka på dörren. Jag har knappt hunnit fundera på kommande deadlines utan mest försökt överleva föreläsningarna och det material som vi förväntas läsa innan dem så i helgen ska jag verkligen ta tag i alla deadlines på riktigt. Så typiskt att man alltid ska vänta till sista sekund.

Nu ska jag börja traska iväg mot Cessi. Vi tänkte laga räkpasta till middag ikväll. Enkelt och gott. Kram!