Digital- eller papperskalender, vilken ska man välja?

Jag har alltid varit en person som använt mig av en papperskalender. Det har alltid varit viktigt för mig att ha en kalender eftersom det fungerat som ett verktyg till att både hålla koll på mitt liv och det jag ska göra men också som stresshantering eftersom jag då inte behövt oroa mig för att glömma något.

De senaste månaderna har jag däremot övergått till att använda en digital kalender och jag märker att det fungerar inte alls för mig. Visst är det skönt att ha med sig sin kalender hela tiden när man har den i mobilen, men samtidigt fungerar det inte som ett stressverktyg eftersom jag inte får skriva något för hand.

corinnekalender.jpg

Så nu har jag bestämt mig för att börja köra både och. Både ha min digitala kalender men också använda mig av min papperskalender. I papperskalendern kommer jag skriva ner dagens Att göra-lista för att sedan få sträcka av och verkligen känna att jag gjort klart något. I den digitala kommer jag skriva ner dagens struktur (arbetstider och föreläsningar jag måste gå på) samt möten eftersom jag då kan ha påminnelser på mobilen.

Nu kanske någon av er funderar varför jag skriver ett helt inlägg om kalendrar? Det är för att det är ett så himla viktigt redskap för mig och jag tror det kan vara en grej man kanske inte tänker på att reflektera om. Därför ville jag skriva om detta för att också påminna dig som läser om att utvärdera dina verktyg så att du hittar det som passar dig bäst.

Använder du en digital eller en papperskalender? Vilken fungerar bäst för dig?