När det inte riktigt blir som man tänkt sig

För några månader sedan skrev jag inlägget Första steget mot det egna företaget som handlade om mitt första steg mot att bli entreprenör. Då berättade jag om en kurs jag sökt, som en del av mina breddstudier, som jag var så peppad på.

När hösten kom och skolan drog igång, började jag med mina vanliga kurser, den nya kursen och jobbet. Sakta men säkert började jag märka att mina vanliga studier tog enormt mycket mer tid än året innan och jag hade kämpigt att hinna jobba ihop mina timmar. Som jag skrivit började också min energi halka lite efter och jag upplevde att livet sprang framåt i fullfart.

datortrello.jpg

Någonstans i början på Oktober började jag förstå att jag inte har tiden som krävdes för kursen jag såg mest fram emot. Jag var tvungen att prioritera mina obligatoriska kurser på Arcada och då fick jag tyvärr prioritera bort den kursen jag själv valt. Så trist.

Till slut mailade jag läraren och berättade situationen. Ibland blir det inte som man tänkt sig och då tror jag det är viktigt att sätta saker i proportion. Det handlade bara om en kurs och jag hoppas jag i framtiden få en liknande chans på nytt.

Vi är inga robotar och man måste ibland prioritera bort något mot sin vilja för orkens och välmåendes skull. Visst är det trist men samtidigt är det bara lika bra att konstatera att det gick tokigt, släppa det och gå vidare. För fastän det inte blev något av just denna kurs så kommer det garanterat komma nya möjligheter i framtiden!

fotocorinne.jpg

Mina entreprenörsdrömmar fortsätter däremot bara bli större och starkare. Jag håller just nu på att söka upp all fakta jag kan få på internet. Läser ännu fler bloggar om entreprenörskap än förr och kollar upp praktiska detaljer. Så häftigt att närma sig sitt mål, sakta men säkert.

Har du läst ett grymt inlägg om entreprenörskap? Eller kanske hittat en bra sida med en massa nyttig info? Tipsa gärna!