Måste man alltid göra allting till 100%?

För ett tag sedan hade jag en intressant diskussion med en kompis som handlade om ifall vi alltid måste göra allting till 100%. Vi fundera på om dagens samhälle format oss till att aldrig göra något bara på känsla och för att det är kul, eller lite halvdant, utan att de flesta känner att de måste gå “all in” om de ska göra något. Jag själv kan åtminstone känna igen mig i det. Att det är så svårt att gör något utan att göra det till 100%. Då menar jag främst sådant där man kan se en tydlig utveckling.

Instagramkonto om vardagsmat @corinnesmat

Ta min nystartade matinstagram som exempel. Bara efter någon dag märkte jag hur jag började fundera på hur jag kunde nå ut till fler, utvecklas med den och så vidare. Då fick jag snabbt påminna mig själv om en diskussion vi förde med Jennifer, Kugge och Malin där vi diskuterade att jag ville starta detta konto endast för att de var något som kändes roligt och att jag inte ville fastna så mycket vid strategier och statistik.

Corinnegronholm.jpg

Jag tror att det är jättebra att vilja utvecklas och göra saker helhjärtat men jag tror också att vi måste lära oss att ibland göra något utan att gå in för 100%. Bara köra på känsla, njuta av det roliga och glömma allt som heter utveckling och peppiga citat om att du ska ge ditt allt. 

Roligt nog har träning blivit så för mig. Förut var det något jag gjorde till 180% men nuförtiden kör jag helt på känsla och struntar i allt som heter att följa med till exempel hur mycket jag ökar i styrka eller så. Det känns bra just nu. Kanske jag helt enkelt blev så mättad under tiden som elitidrottare att jag nu vill göra tvärtom. Jag vet inte riktigt, kanske kan vara så. 

Vad tycker du? Har vi svårt att göra något bara på skoj utan att genast känna att vi måste gå all in?  Kommentera gärna och berätta din åsikt, tycker detta var ett väldigt intressant ämne. 

Viktigt PS! Du får jättegärna fylla i min bloggenkät om du inte redan gjort det. Det har kommit in rätt så få svar hittills med både ris och ros, så jag hoppas verkligen att ni är många som vill fylla i så jag vet hur saker och ting ser ut. Skulle betyda massor. <3

 Du hittar enkäten här!