Den ultimata blogglistan om kaffe

I går såg jag att Jennifer hade bloggat om kaffe på sin blogg och då tänkte jag att detta är ju något som jag också måste blogga om, den kaffeälskare som jag är. Hon hade hittat på en lista med frågor som jag tänkte passa på och svara på nu.

corinnefrukost.jpg

Hur dricker du helst ditt kaffe: svart, med mjölk, cappuccino, latte eller på annat sätt? 
Jag dricker helst mitt kaffe med mjölk. Om jag orkar brukar jag värma och skumma mjölken innan för att göra det lite extra lyxigt. Om jag är och fikar på ett café brukar jag alltid ta en cappuccino. Förut drack jag alltid latte men nuförtiden kör jag oftast cappuccino, tycker latte kan smaka lite för mycket mjölk.

Hur mycket kaffe dricker du per dag? 

Det varierar verkligen supermycket. I vanliga fall brukar jag vara noga med att inte dricka kaffe förrän efter lunch. Ibland finns det undantag, så som måndagarna när vi stiger upp kring 4-5 tiden på morgonen för att jag ska hinna till flyget som går 6.40.

Under de flesta dagarna brukar jag dricka min första kopp efter lunch och så två-tre koppar till under resten av dagen. Jag dricker också kaffe ibland på kvällen. Eftersom jag inte märker av någon som helst skillnad i hur pigg jag är eller att jag skulle ha svårt att sova om jag druckit kaffe så jag brukar dricka en kopp på kvällen om jag har lust för det.

För mig är det viktigaste att jag kan vara en hel dag utan att dricka en enda kopp kaffe, och då inte känna några som helst symptom som huvudvärk mm.

kaffeblommor.jpg

Hur brygger du kaffet hemma? 

Med min Moccamaster. Investerade i den när jag flyttade till mitt nuvarande lägenhet för ca. ett år sedan och är så himla nöjd! Kaffet blir alltid så gott. Ibland använder jag också min kapsel-maskin från DeLongi med Nespresso men tycker Moccamastern gör godare kaffe. Dock är kapselmaskinen väldigt bra för den har en funktion där man kan värma och skumma mjölken som jag använder ofta.

Vilken är din favorit bland kaffesorterna? 

Åh så svår fråga! I 9 fall av 10 vill jag ha mörkrostat kaffe. En av mina absoluta favoriter är Rost:s mörkrostade Ryhti-kaffe men det är ganska dyrt så det brukar jag bara dricka på helger. På vardagarna brukar vi köra med Skånerost från Zoega eller Arvid Nordqvist Reko-kaffe. Dock gillar jag verkligen att prova nya kaffesorter och har hittat många riktigt stora favoriter under årens gång.

Vad är din dröm-kaffebryggare som du skulle vilja ha hemma? 

Oj hjälp, har nog ingen sådan. Förut var det Moccamastern men den köpte jag ju till slut så nu är jag nöjd med den. Om jag måste välja så kanske det skulle vara någon som man kan laga egen Americano och Cappuccino med.

corinnekaffe.jpg

Har du någon konstig kaffevana?

Hmm… Nä det tror jag inte, förutom att jag inte försöker dricka kaffe direkt på morgonen och gärna tar en kopp på kvällen. Sedan dricker jag ofta mitt kaffe ganska långsamt så därför försöker jag att inte fylla koppen helt upp så att det inte hinner bli kallt.

Funfact du lärt dig om kaffe? 

Jaa du, att man kan lägga i lite kardemumma eller annan smakrik krydda i kaffefiltret för att få lite annan smak på kaffet. Samt hur viktigt det är att rengöra sin kaffemaskin med jämna mellanrum för att få bästa möjliga kaffet!