Några tankar om mörker och hösten

Hej kära ni. Hoppas ni haft en fin dag! Min har varit riktigt bra. För tillfället sitter jag bredvid Cessi med varsin dator och jobbar. Alltid lättare att jobba tillsammans när man har mycket att göra. Då kan man peppa varandra att få saker gjort. Har ju skrivit om detta innan, bland annat i inlägget Hitta motivationen tillsammans med en kompis.

myslamporrosa.jpg

I dag har jag funderat en del på det här med att det blir så mörkt nu på hösten. Hur stor skillnad det är nu jämfört med någon vecka sedan. Plötsligt vill man tända alla lägenhetens lampor för att få en tillräckligt ljus miljö att leva i. Nedan lite kortfattat om några av tankarna från i dag:

  • En mysig miljö med fina lampor hjälper vilken mörk lägenhet som helst. Att investera i lampor som piggar upp eller myser till stämningen är med andra ord väldigt smart. Älskar mina bollampor jag har vid sängen, de sprider en så fin stämning.

  • Det gäller att börja ta till vara på dagarnas ljusa timmar nu när de blir allt färre. Därför är det så bra om man hinner ta en promenad på dagen eller när man precis slutat jobbet för att få några utomhustimmar i dagsljus.

corinnehalsduk.jpg
  • Det börjar minst sagt vara dags att använda reflex igen, både tidigt på morgonen och på kvällarna. Blir varje år lika förvånad över hur fasansfullt dåligt man ser till exempel en fotgängare på gatan om hen inte har reflex. Gräv fram reflexen, nu.

  • Ju mörkare det blir, desto mer mysigare kläder gräver jag fram ur min garderob. Snart kommer ni kunna se mig gåendes på Helsingfors gator med min mysigaste halsduk runt halsen.

    Mer än så har jag inte riktigt hunnit komma fram till i dag, men inget fel med det. Nu ska jag dyka tillbaka in i skolarbetets värld. Snart byter vi period och då lugnar allt ner sig för en stund, ska bli sååå skönt. Kram!