Några ärliga tankar om vardagen som den ser ut just nu

Vet ni känslan av att livet springer fram i fullfart? När det inte behöver betyda att livet känns trist utan att det mer betyder att allt går så himla fort att du inte hinner med? Den känslan upplever jag just nu.

helsingforshost.jpg

Jag visste redan tidigt att September och Oktober skulle bli månader med fullspäckade dagar, och man kan minst sagt säga att det blivit så. Därför har jag varit så noga med att helgerna ska vara så långt som möjligt lugna och fria. Detta för att hålla en bra balans.

Ett känt citat lyder:

Den rätta tiden att koppla av är när man inte har tid med det.”

Jag tror att citatet ovan stämmer så väl. Jag bestämde mig redan tidigt för att oavsett hur mycket jag upplever att jag måste få en del saker fixade så ska lugna helger prioriteras. Annars håller det inte. 

Så just nu går veckorna i turbofart då jag både har långa dagar i skolan, uppgifter som ska skrivas och lämnas in samt ett deltidsjobb som ska skötas. Fastän jag gillar ett högt tempo så ser jag fram emot när det lugnar ner sig lite igen. För att vara igång från morgon till sen kväll är inte hållbart i längden, inte åtminstone för mig.

sconeskaffe.jpg

Samtidigt gillar jag inte heller känslan av att livet springer förbi en. Just nu finns det inte utrymme på veckorna för till exempel en spontanfika. Det gillar jag inte, jag vill kunna vara spontan och känna mig fri. 

Därför tror jag att mina helger blir extra viktiga eftersom de både gör att hjärnan och kroppen får vila samtidigt som jag då verkligen känner att jag kan vara i nuet och njuta av dagarna då jag umgås med nära och kära. 

Igår kom Maria hem till mig och vi bjöd på min härliga banan-och chokladkaka. Den måste ni prova om ni är sugen på något sött som samtidigt inte är ohälsosamt. Jag lovar att ni kommer gilla den. 

corinnejobbetvardag.jpg
fikakvallhemma.jpg

Så vad jag egentligen vill komma fram till är att påminna både mig själv och er om hur viktigt det är att vila och ta det lugnt även när det är som mest hektiskt. Att sova tillräckligt och äta näringsrikt. Att också boka in tid där du bara får vara ett tag. För mig fungerar den tiden på dagen som jag bloggar som en viss återhämtning. För då får jag bara sätta mig ner och skriva och glömma alla deadlines som väntar. Det är skönt. 

Samtidigt vill jag också skriva det här bara för att berätta som det är, att livet är hektiskt just nu. För det känns alltid lite lättare när man skrivit om det på bloggen. Jag uppskattar er läsare så mycket och att få dela min vardag med er känns så fint för mig. 

Hur ser dina veckor ut just nu? Lever du också turboliv eller är din vardag i harmoni?