Tips på två nordiska drama-och thrillerserier för dig som gillar spänning

Hej kära ni. I helgen har vi kollat klart ytterligare en serie, och därför tänkte jag att det nu är dags för mig att tipsa om två nordiska drama-och thriller serier som vi kollat på senaste tiden och verkligen gillat riktigt mycket. Båda två är rätt så nya, ena från år 2015 och den andra från år 2018.

Tips på serier från Scandinavien

Bildkälla

Gråzon - en drama-och thrillerserie från år 2018

Vi hittade Gråzon av en slump på Cmore. Vi gav serien en chans och efter ett avsnitt var vi fast. Det var så bra och spännande att det inte gick att sluta titta. Gråzon består hittills av en säsong med tio avsnitt där vi får följa med en kvinna som mot sin egen vilja blir indragen i planeringen av en terrorattack i Scandinavien. Jag tänker inte förklara mer än så, utan bara konstatera en sak: Se den.

Drama-och thriller serier som jag rekommenderar

Bildkälla

Frikjent - en norsk drama- och crimeserie

Serien Frikänd tipsade Cmore om efter att vi sett klart Gråzon. Serien är från år 2015 och består av två säsonger med totalt 18 avsnitt. Serien handlar om en man som levt lite av ett dubbelliv då han blivit anklagad för ett mord och därmed flyttat till Malaysia. När han kommer tillbaka till den norska byn där han vuxit upp radar problem efter problem upp sig och hela hans liv vänds upp och ner när man försöker lösa mordgåtan.

Serien kan bli en aning långdragen, men det är så värt det att kolla klart för att få reda på sanningen, men var förberedd på att det kan bli lite långrandigt.

Dessa serier passar perfekt för dig som gillar spänning och drama. Det är serier som gör att du bara vill se mer, för att du vill veta hur allt utvecklar sig. Dessutom känns det roligt också med två nordiska serier. Ge dessa en chans, jag lovar att du inte kommer bli besviken!

Det är inte så länge sedan jag frågade senast men jag frågar ändå igen! Har du tips på någon bra serie? Har börjat se på Vår tid är nu, men skulle gärna hitta en annan att kolla på efter jag sett klart den! Tipsa gärna <3