Enkel smoothie med blåbär och nektarin

Att boosta immunförsvaret med smoothie gjord på blåbär och nektarin måste vara ett av det bästa man kan göra nu såhär i förkylningstider. Den här smoothien innehåller några få ingredienser och blir alltid så god. Jag brukar använda inhemska blåbär och rekommenderar även dig att använda dig av inhemska bär. Både bra med närproducerat samt att man inte behöver koka inhemska bär, vilket man till exempel måste göra med utländska. Nedan hittar du receptet!

Enkel smoothie med nektarin och blåbär.

Smoothie med blåbär och nektarin

  • 2 dl Frysta, gärna inhemska, blåbär

  • 1/2 Banan

  • 1 Nektarin

  • 2.5 dl Naturell yoghurt

Mixa ihop allt i en mixer till önskad konsistens, häll upp i två glas. Toppa med hackad nektarin eller varför inte lite granola för att göra mellanmålet lite mer matigt.

Hoppas det smakar :)

Enkel blåbärssmoothie med nektarin.
Smoothie med blåbär och nektarin

Visste du att? Blåbär är riktiga hälsobär och innehåller bland annat mycket kostfibrer och antioxidanter. De är även bra för tarmfloran och kan även hjälpa mot urinvägsinfektioner. Ät gärna frysta eller färska inhemska blåbär för att få ut så mycket som möjligt av blåbärens nyttigheter, istället för att värma eller koka blåbären då de tappar en del av vitaminerna och mineralerna de har i sig.