Det blir bra - en vardagssummering

Jag bestämmer många av bloggens inlägg på dagens känsla, om det inte är något som är bestämt på förhand såklart. Det är lite som när jag väljer kläder, de måste kännas rätt för dagen. Ibland kan jag ha skrivit ett inlägg på förhand och ibland sätter jag mig ner och skriver ett samma dag. Det beror lite på.

I dag är en sådan dag som jag inte fick riktigt någon känsla vad jag ville blogga om. Alla mina utkast kändes fel och inga rubriker kändes rätt att börja skriva på. Sedan påminde jag mig själv om er önskan om att dela med mig mer av min vardag och därför tänkte jag i dag berätta om vardagen, mina tankar - ja en soppa av allt möjligt. Under Blogathon påmindes jag om att inte sätta så höga krav på att alltid skriva långa genomtänka inlägg utan även blanda in lättare vardagsinlägg. Så det gör jag, och det känns som att det blir bra just i dag.

En av alla bilder jag tagit under höstens gång. Gillar det vackra i den lite gråaktiga men ändå gyllenbruna verkligheten.

En av alla bilder jag tagit under höstens gång. Gillar det vackra i den lite gråaktiga men ändå gyllenbruna verkligheten.

För någon vecka sedan kändes det som att livet gick i turbofart. Som jag nämnt visade det sig att turbofarten håller i sig vilket jag helt ärligt inte gillar supermycket. Visst är det kul när det händer mycket men just nu är det för mycket.

Vad gör jag egentligen på dagarna, kan man ju undra? För tillfället består alla vardagar av långa dagar med skola och jobb. Det som räddar mig är god planering och flexibla arbetstider (så tacksam för en förstående och underbar chef!). Även matlådor och mitt nyinköpta julkaffe. Försöker klämma in träningspass några gånger i veckan för jag vet hur viktigt det är för både min kropp och hjärna. Prioriterar sömnen högt och lyssnar på kroppen signaler.

dimmigskog.jpg

Helgerna är jag fortfarande noga med att hålla lediga. Då försöker jag sova ut och återhämta mig. Träffa vänner och umgås med Laban. Samla energi. Låta datorn vila. Jag lyckas ibland men inte alltid. För tillfället har vi många teoretiska kurser i skolan som kräver mycket tid för att läsa och skriva arbeten.

Samtidigt vill jag inte klaga, för jag är tacksam och ser det som en rikedom att jag har både en studieplats och ett jobb. Dock vill jag inte heller ånga på och inte reagera på när det blir för mycket. Kan ibland bli så frustrerad över att man bara skär ner mer och mer på studiestöd mm. vilket leder till att man som studerande får slita långa dagar för att få det att gå runt. Kan inte förstå hur regeringen tycker det är en hållbar lösning.

corinnejobbar.jpg

Kommande veckors helger innehåller fantastiskt roligt program som jag ser fram emot. Jag vet att de helgerna kommer ge mig den energin jag behöver för att ha energin för vardagarna. Även vardagarna har intressanta uppdrag och program både på skola och jobb. Så jag vet att det kommer bli bra, nu gäller det bara att hitta ett sätt som är bra här och nu och även i längden.

En sak jag gjort är att jag värderat noga vad jag tackar ja och nej till. En stor del av mig vill tacka ja till allt, men det funkar inte. Så just nu är jag noga med vad som får läggas in i min kalender. När allt lugnat ner sig på riktigt kan jag börja tacka ja till mycket igen men just nu är det energi och ork som går före roligt program.

Hur ser ditt liv ut just nu?