Om att lita på magkänslan

Lita på din magkänsla. Påminde Laban mig om för några dagar sedan när jag funderade på ett beslut jag egentligen borde tagit flera veckor sedan. Hans ord träffade så rätt. För jag visste ju hela tiden svaret på det jag funderade på, min magkänsla hade ju berättat det åt mig för länge sedan. 

IMG_0561.JPG

Till sist tog jag beslutet och meddelade mitt svar och som ni säkert kan räkna ut lättade en stor sten från hjärtat. Jag har alltid trott på min magkänsla och hittills har den, så långt jag kan minnas, visats sig vara rätt i slutändan. Det skrev jag bland annat om när jag berättade om vad jag lärt mig under mina tjugofyra år i inlägget Våga lita på magkänslan.

Vad just det här beslutet som jag tog i igår handlar om kan jag inte riktigt skriva såhär i detalj men jag kan säga så mycket att det egentligen är ett erbjudande som kunde haft väldigt positiv inverkning på både mina studier och arbetskarriär. Fina möjligheter och ett häftigt äventyr. Men det fanns för mycket som inte stämde in just nu. Magkänslan var för stark och just nu kändes det inte rätt. 

corinnemagkansla.jpg

Även de läskigare besluten måste tas och rådet att följa sin magkänsla är troligen det bästa man kan få. Visst behöver, åtminstone jag, få bolla stora och små beslut med de som jag vet att vill mitt allra bästa och som jag litar på. Men när det sista avgörande beslutet ska tas, så är det i mina händer. Det är jag som tar de stora besluten i mitt liv. Då vet jag att det blir bäst när jag vågar lita på min magkänsla.

Brukar du lita på din magkänsla?