VEM HAR VÄCKT MITT INTRESSE FÖR MAT?

Om det finns någon som gillar att prova på maträtter med det lilla extra så är det min mamma. En stor del av mitt intresse för mat kommer från henne eftersom vi fått vara med och laga mat under hela min barndom. I början var jag och min bror troligen mer i vägen än till hjälp men i och med att vi utvecklade våra kunskaper i att laga mat växte också ett stort intresse fram.

Jag och mamma brukar ofta prata om mat och dela med oss av lyckade recept och kombinationer till varandra. Båda gillar till exempel att baka bröd så vi kan lätt fastna i en diskussion om hur man bäst bakar ett kalljäst havrebröd. Jag är väldigt glad för att mamma gjort så att jag fått så stort intresse för att prova mig fram i köket. Vi brukar ofta laga mat med samma tänk: Det ska vara gott och samtidigt näringsrikt.

För att ni ska få en bild av hurdan mat mamma lagar och därmed kanske bättre förstå varför jag skapar den mat och recept jag skapar, så tänkte jag visa er påsklunchen mamma bjöd på i år, det var nämligen något extra.

I år hade mamma lagat den sötaste förrätten jag sett på länge, kolla nu på bilden ovan, visst är den fin? Det är ett ekologiskt kokt ägg med vegetarisk fyllning samt en groddsallad med morot till.

Förutom den fina förrätten bjöd mamma på något helt nytt för mig nämligen svart ris som hon kombinerat med både frukt, nötter och grönsaker. Alltså det var så otroligt gott. Har någon av er provat svart ris? Måste säga att det blev en ny favorit för mig, speciellt när man kombinerade den med vårlök, apelsin och krispiga cashewnötter. Till riset var det ugnsbakad lax och en melonsallad.

Till efterrätt hade mamma lagat en rawcake med avokado & mangofyllning samt som tillbehör färska jordgubbar. Pappas goda kaffe på det och vi var minst sagt mätta och belåtna.

Som ni kanske märker är min mamma väldigt duktig på att laga både god och vacker mat. Inte så konstigt att man blir inspirerad när man vuxit upp med detta! Jag önskar att jag kan förmedla vidare intresset för mat om jag får egna barn någondag. Hoppas ni tyckte detta var kul att läsa om, kramis!