HITTA BALANSEN MED LUGNARE DAGAR

Det är ingen hemlighet att jag i perioder lever ett ganska hektiskt liv. Speciellt förut var jag duktig på att fylla dagarna med jobb och diverse olika program. Nu under det senaste året har jag verkligen försökt att hitta en bättre balans mellan hektiska och lugna dagar, för att helt enkelt ha energin på topp hela tiden. Det som jag senaste tiden funderat mycket på är hurdana lugna dagar som ger mig mest återhämtning.

Jag tror att man lätt tänker att en lugnare/återhämtningsdag ska innebära noll aktivitet. Jag tror dock inte att det är så simpelt utan att det gäller att hitta en balans som funkar bäst för en själv. Någon kanske kan behöva en helt aktivitetsfri dag, där man inte ens byter om från pyjamas för att samla energi, medan någon annan behöver ett lite annorlunda koncept. Jag känner att jag äntligen har hittat en balans med mina lugnare dagar som fungerar bäst för mig.

Om jag har en dag där jag till exempel bara ligger i soffan en hel dag, så blir jag väldigt slö och känner mig inte ett dugg piggare följande dag. Däremot om mina lugna dagar består av en balans av att slöa på soffan och någon liten aktivitet så som att handla eller fixa någon grej hemma, så märker jag att jag återhämtar mig bäst.

Mina lugna dagar måste vara lugna, men inte för slöa. Detta innebär inte att jag ska fylla mina lugna dagar med massor program, men om jag bara har någon liten aktivitet som balans till slöandet så fylls jag av ny energi. I eftermiddag har jag varvat slöande i sängen med att byta mull på mina krukväxter (hehe) samtidigt som jag lyssnade på podcast. Perfekt balans!

Hur upplever du lugna dagar? Vilket koncept funkar bäst för dig för att samla på dig ny energi?