KOM MED PÅ MATFOTOKURS

-- I samarbete med Västra Nylands Folkhögskola --

kardemummagrot.jpg

Jag har alltid gillat att fota men de senaste åren har fotograferingen fått en betydligt större del i mitt liv. Det ger mig så mycket och jag har kameran med mig nästan varje dag. När jag fotar kan jag ta fram min kreativa sida.

Något som jag tänkt på länge och som jag ju nämnde igår är att jag vill bli bättre på är att fota riktigt snygga matbilder, speciellt med tanke på att en kategori på bloggen är just matrecept. Jag älskar att laga mat, komma på nya recept och att fota, men känner att jag inte alltid får till matbilderna så som jag skulle vilja. Jag har en vision men får helt enkelt inte till det.

Corinnelagarmat16.jpg

Västra Nylands Folkhögskolasom jag och Ellen hade vår första kurs hos (klick) ordnar olika kursen under årets gång och till min glädje en fotograferingskurs i matfotografering! Kursen vid namn Matfotografi - Lär dig fotografera mat på ett estetiskt vis äger rum den 16-17 Juni och är alltså en två dagars kurs.

Under de två kursdagarna kommer vi laga god vegansk mat och lära oss mer om både fotografering men även hur man snyggast lägger upp maten och hur man ska tänka när man vill skapa snygga och enhetliga bilder. Kursen är tänkt för dig som gillar att laga mat, fotografera och som känner att du vill bli ännu bättre på detta.

Kanelbullar.jpg
Kanelbulle.jpg

Det som jag ser mest fram emot med kursen är att få lära mig mer kring hur jag ska tänka när jag fotograferar mat, vilka vinklar som funkar bäst osv. Sedan ska det även bli roligt att lära sig hur man kan göra en bild och maträtt snyggare med små detaljer. Just nu blir det att jag fotar så som det ser ut utan att riktigt veta hur jag kan göra för att bilden ska bli ännu snyggare.

Både jag och Ellen är redan anmälda och jag tycker att även du som läser borde anmäla dig om detta är något du tycker vore intressant. Är helt säker på att det kommer bli superkul! Du kan läsa mer om kursen HÄR och så hittar du även anmälningsblanketten där. Hoppas vi ses i Juni <3