JÄMSTÄLLDHETSFUNDERINGAR INOM ARBETE

corinnegronholm.jpg

Hej och glad jämställdhetsdag! Idag har jag funderat mycket kring jämställdhet, vilket jag ofta gör, inte bara under denna dag utan även andra dagar. Jag har både tänkt på hur långt vi har kommit på den fronten och hur lång väg det är kvar. Det som jag tänkt mycket på idag, och bollat lite idéer om ämnet med en god kompis till mig är om jämställdhet i ett parförhållande inom kategorin arbete.

unsplash.jpg

Jag vill leva i ett framtida förhållande där jag känner att mitt arbete är lika viktigt som min partners. Att det är lika viktigt att båda ska få satsa på sin karriär och att bådas arbete är viktigt oavsett hur stor lön eller hög position man har. Viktigast är att man gillar det man jobbar med.

Jag har alltid tyckt om att jobba och har höga ambitioner inom min arbetskarriär. Jag vill ha ett förhållande där man stöttar varandra och uppmuntrar den andra även i sin arbetskarriär. 

Sedan hur man väljer att dela upp det rent konkret t.ex. om man bildar familj och ena ska vara hemma med barnen mer än den andra, är ju helt individuellt och något som varje par måste fundera ur sitt egna perspektiv. Tror inte det finns något rätt och fel bara man hittar en lösning som båda tycker känns rätt.

Det viktigaste för mig är att förhållandet ska vara jämställt. Att det inte finns någon förutfattad regel som säger att den andra partners arbete är mera värt. Nej. Den tiden är förbi och jag tycker det är viktigt att min framtida partner tänker i samma banor.

Hur tänker du kring detta ämne? Är det något du funderat på?