SLUTA UPPMUNTRA TILL ATT INTE LYSSNA PÅ KROPPEN

För ett tag sedan gick jag in på en känd svensk bloggares blogg och blev förbannad när jag såg att hon skrivit om hur hon blivit förkyld men istället för att vila, ringt upp sin läkare, fått utskrivet en del mediciner och så skulle hon ånga på i hög takt på jobbet fram till helgen (detta var mitt i veckan).

Att en förebild för många, och överlag oavsett vem det nu skulle vara, uppmuntrar och berättar om ett sådant val är enligt mig problematiskt. Att skriva ut och verkligen skylta med att man inte ska vila utan bara jobba på som vanligt när kroppen säger ifrån anser jag inte vara den rätta vägen att gå.

Fler och fler i samhället börjar våga berätta om att de blivit utbrända, känner sig utbrända eller kanske är nära att bli det, vilket jag ser som något positivt eftersom det hoppeligen leder till att allt fler öppnar upp ögonen för att det faktiskt finns en risk att det blir för mycket som kan ha allvarliga konsekvenser.

När kroppen säger ifrån, du kanske blir förkyld, så finns det inget viktigare än att lyssna och vila. Fastän det kan kännas som att man är hurtig som ångar på ändå så kan jag säga att nej det är du inte. Det är inte coolt eller häftigt att inte lyssna på kroppen. Det är bara oschysst mot dig själv.

Därför uppmuntrar jag alla än en gång att verkligen lyssna till din kropp. Vila när du blir sjuk. Stanna åtminstone hemma några dagar när du precis håller på att bli sjuk, eftersom smittorisken är högst och kroppen väldigt belastad. Dra ner på allt som ska göras och genuint vila. För din egen skull.