EN MORGON MED MINA POWERKVINNOR

Godkväll. Igår jobbade jag hela dagen i princip, med två kortare undantag, vilket gjorde att jag helt enkelt inte hade möjlighet att blogga. Idag är jag tillbaka och tänkte börja med att önska er alla en glad internationell kvinnodag, så många timmar det nu är kvar av den. Förra året skrev jag ett inlägg om kvinnodagen som jag tycker är minst lika aktuellt än idag. Därför tänkte jag inte skriva om samma ämne idag utan istället uppmuntra er alla att läsa mitt inlägg Kvinnodagen - Hylla och Belysa (klick).

Fastän gårdagen bestod av mestadels jobb, så började den på annat vis, nämligen med en härlig frukost med Veronica & Jenny. Vi har börjat en tradition med att gå på frukost tillsammans med jämna mellanrum vilket ger en rejäl guldkant på vardagen. Vi har alla lärt känna varandra genom våra jobb inom politiken och dessa brudar är riktiga powerkvinnor ska ni veta.

Igår möttes vi upp på MAT som ligger på Stora Robertsgatan. Där tog jag en rejäl portion med gröt och nypressad juice. Den grötportionen var nog den rejälaste grötportionen jag någonsin ätit. Jag som alltid brukar vara hungrig bara några timmar efter lunch var inte hungrig förrän efter fem timmar efter frukosten. Det bevisar vilken rejäl portion detta var, god dessutom.

Att börja dagen med en frukostdejt har blivit till en storfavorit för mig. Det gör att man får bästa tänkbara starten på dagen plus att man då orkar jobba ordentligt efteråt när man kommit igång med positiv energi och ordentlig mat. Har provat igenom de flesta frukostställen här i Helsingfors så om någon av er som läser vill ha tips på frukostställen så är det bara att hojta till. Om du däremot råkar ha något frukostställe på lager, som du tror jag missat, så får du gärna tipsa, gillar att prova nya ställen! Nu ska jag möta upp Linnea, kram på er!