MINIMERA PLASTANVÄNDNING I VARDAGEN

Pelargoner.jpg

Jag är en rätt miljömedveten person, försöker göra val som är bra för miljön och jorden. Jag tänker mycket på vilka val man kan göra i vardagen för miljöns skull, till exempel släcka lamporna när de inte behövs, källsortera, äta vegetariskt, äta närproducerat och enligt säsong, använda mig av kollektivtrafik istället för bil osv.

Något som jag blivit mer medveten om den senaste tiden är den galna plastanvändningen som sker i vårt samhälle. Julia driver den finlandssvenska bloggen Grön i Åbo där hon skriver mycket kring just användningen av plast. Tack vare henne har jag fått upp ögonen för många detaljer i vardagen som gör att jag kan minimera min egna användning av plast.

Kvistar Mars.jpg

Just nu försöker jag bland annat att:

- Alltid ha med tygkass till affären så jag inte behöver köpa en plastpåse i onödan.

- Köpa mat i lösvikt för att minimera onödiga plastförpackningar

- Packa in mat i glasburkar eller täcka en tallrik med mat med en annan tallrik istället för att täcka in den med plast.

- Inte köpa onödiga flaskor och take away muggar utan ha med min egna.

Dessa är några av valen jag gör såhär på en daglig basis. Dock känner jag att det finns så mycket mer man kunde göra för att minimera användningen av plast. Jag skulle vilja göra ännu fler miljömedvetna val. Därför vänder jag mig idag till dig. Har du som läser några bra tips? Tänker du på din egna plast användning och hur försöker du minimera den i din vardag? Dela gärna med dig :)

Vill du läsa fler liknande inlägg? Här hittar du Fem tips för att äta mer miljövänligt .