FÖRVÄNTA DIG INTE ATT KUNSKAP KOMMER TILL DIG, SÖK UPP DEN

Godkväll kära ni. Nyligen hemkommen från en lärorik dag i Åbo tillsammans med min härliga @ellenwesterlund . Tidigt i morse tog vi bussen till Åbo, för att vara med på en utbildningsdag. Som rubriken i dagens inlägg lyder, anser jag att man inte kan förvänta sig att ny kunskap bara kommer emot en, utan att man måste själv aktivt söka upp den.

Det gjorde vi när vi anmälda oss till en kurs vid namn #brafiilis som är tänkt för de som jobbar med ungdomar och handlar om att hjälpa ungdomar med psykisk ohälsa & hälsa. Varken jag eller Ellen är ju utbildade psykologer och därmed ej berättigade att arbeta med ungdomar som mår dåligt, däremot har vi utbildning för att bland annat hjälpa människor hitta gnistan i livet, få bättre rutiner och vanor samt peppa dem på vägen vilket gör att vi alltid är intresserade att lära oss mer kring människans välmående.

Därför anmälde vi oss till denna utbildning, i hopp om att lära oss nya metoder, tips samt få idéer inför kommande kurser och föreläsningar. Enligt mig kan man aldrig lära sig för mycket.

Under dagens gång har vi lärt oss allt från diamantmodellen till hur man på bästa sätt handskas med allvarliga och känsliga samtal med ungdomar. På bilden ovan kan ni se några av orden jag listade när man skulle berätta vad som gör en glad och nöjd i livet.

Efter många timmar av föreläsningar åkte vi hem igen och nu har jag precis ätit klart min middag. Har lyckas dra på mig en rejäl huvudvärk och möjligen även påbörjad förkylning så kvällen kommer spenderas framför Netflix med en kopp ingefärate i handen. Som sällskap köpte jag med mig naturgodis som smakar så gott. Dock märkte jag att det är helt galet dyrt så får verkligen passa på att njuta av varenda smakbit.
Hoppas ni haft en bra dag, kram!