MOBILFRI SEMESTER - TILLÅT DIG SJÄLV HA EN PAUS FRÅN MOBILEN

I helgen provade vi på en ny grej, för mig i varje fall, vilket jag inte kan bestämma mig om det är skrämmande eller alarmerande att jag inte gjort det förut. Nämligen att ha en helt mobilfri semester. Inte en semester där man bara tänker att man inte ska ta upp mobilen ofta, utan en helt överenskommen mobilfri semester. Ni kan säkert redan tänka er hur jag kommer kommentera detta, jo såklart att det var så skönt.

Vi gjorde så att man fick kolla på mobilen nån enstaka gång om dagen och i såna fall om man verkligen hade något viktigt att göra. Med andra ord var det inte en giltig orsak att man kände för att scrolla igenom sociala medier i en halvtimme. För min del blev det att kolla igenom mina meddelanden, en gång på morgonen och en gång på kvällen, för att se att inget hänt hemma som jag borde veta om och så passade jag på att blogga. Att kolla igenom mailen var förbjudet.

I vanliga fall laddar jag min mobil minst en gång i dagen i och med att jag använder den så mycket i mitt jobb. Under semestern laddade jag den totalt två gånger under loppet av nästan fyra dagar. Med andra ord över hälften så många gånger än vanligt vilket redan säger mycket. Tack vare den mobilfria semestern var det även lättare att slappna av och glömma bort jobb för en stund.

Kan ni se mobilen? Nä inte jag heller. Kameran var dock godkänd vilket var tur haha. Annars hade jag blivit tokig för har alltid så mycket inspiration när jag reser. I framtiden kommer jag fortsätta med mobilfria semestrar, för det känns som det blir så mycket mer kvalité då, både på alla sorts konversationer men även på återhämtningen. Det är nästan skrämmande hur "mobiltittandet" inte bara blivit en vana utan nästan en automatik.

Härmed rekommenderar jag er alla som är påväg på semester att komma överens med ditt sällskap att köra på mobilfri semester. Detta innebär inte bara att ni ska tänka *Vi försöker att inte ta upp mobilen så ofta*, utan mer konkret till exempel att man endast får ta upp mobilen en gång på morgonen och en gång på kvällen. Så kan man ha undantag så som vi hade om man ville lägga upp en snabb InstaStory, men då gäller det att bara göra det man ska och inte stanna kvar och scrolla igenom något mer.

Har du haft mobilfria semestrar eller dagar? Hur kändes det enligt dig?

Ps. Vill du läsa liknande inlägg som detta? Här hittar du till exempel mitt inlägg: Det underskattade flygplansläget