ATT VARA GENUINT INTRESSERAD AV SVARET

Idag när jag gick hem från gymet lyssnade jag klart min vän Joeys första avsnitt av hans nya podcast där han hade Andreas Andersson som veckans gäst. De pratade bland annat om entreprenörskap och Andreas sade något som jag verkligen tror starkt på, nämligen att man kommer så mycket längre på att vara genuint intresserad av andra människor och inte bara tänka "vad kan jag få ut till min egna fördel av denna person".

Detta tror jag verkligen stämmer så mycket, både i arbetslivet men även i privatlivet. Jag försöker verkligen mitt allt för att visa mina vänner och kollegor att jag är genuint intresserad av att höra vad de har att säga, att jag lyssnar för att jag är intresserad inte bara för att jag själv ska få något ut av det.

Jag tror personligen flera av oss hade mått så mycket bättre om man tänkt mer kvalitet framför kvantitet även när det gäller relationer, oavsett om det är privat eller i arbetet. Oftast om du visar åt någon att du är genuint intresserad av hur de mår och tänker, så vill de även lyssna på dig. Dessutom får du troligen en massa energi och nya idéer av dem samt får dem att må bra.

Jag tycker det det finns en sak som vi alla kan göra ännu bättre och det är att när vi ställer en fråga som till exempel: Hur mår du? så ska vi stanna upp och verkligen lyssna och intressera oss för svaret.

En fin vän som alltid lyssnar genuint.
Det finns få saker som känns lika dumt enligt mig som när personer frågar hur man mår och sedan öppet visar att de inte är intresserade av svaret. Därför uppmuntrar jag dig att denna vecka lägga detta bakom minnet och verkligen visa intresse och lyssna på svaren du får på de frågor du ställer. Det är så himla viktigt. Med dessa ord önskar jag er en fortsatt fin måndag och underbar start på veckan.❤️

Upplever du ofta situationer där någon ställer dig en fråga men inte lyssnar på svaret?